Volledig scherm
© Thinkstock

Pak rammel voor B&W bij voorkeur randweg om Olst

OLST - Plaatselijk Belang Olst en het buurtcomité Onder de Rooze vinden dat de voorkeur voor een noordelijke randweg om Olst - met een tunnel onder het spoor - onvoldoende onderbouwd is. Ze geven daarmee B en W ervan langs. Ondanks de vele zienswijzen die zijn ingediend, houdt het college vast aan de noordelijke variant.

De verkeersdrukte op vooral de Jan Hooglandstraat en de Kornet van Limburg Stirumstraat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties. Het adviesbureau Goudappel Coffeng deed onderzoek. Een noordelijke randweg, die langs het industrieterrein De Meente naar de Keistraat loopt, ontlast met een tunnel onder het spoor de verkeersdruk in het dorp meer dan een zuidelijke randweg, vanaf Kneu onder het spoor door richting Boskamp.

  1. De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'
    Play
    video

    De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'

    De historische trein De Blauwe Engel tufte dinsdag van het Spoorwegmuseum in Utrecht via onder andere Zwolle en Wijhe naar Almelo. Daar doet de antieke trein de komende weken dienst als decorstuk in de musical Het Verzet Kraakt. Aan boord zaten onder meer acteurs, het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten, Peter Paul de Winter (Spoorwegmuseum), Susi Zijderveld (NS) en producent Gerard Cornelisse van de musical.

Salland