Volledig scherm
Philou Stevens uit Wijhe, temidden van de andere voorlezers in de bibliotheek in Olst. © Bibliotheek Salland

Philou Stevens wint voorleeswedstrijd Olst-Wijhe

Philou Stevens (10) van basisschool De Bongerd uit Wijhe heeft maandagavond de voorleeswedstrijd van Olst-Wijhe gewonnen. Ze mag binnenkort Olst-Wijhe vertegenwoordigen in de regionale finale, onderdeel van de nationale Voorleeswedstrijd. 

De wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Salland in het Holstohus in Olst. Liefst twaalf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, door presentator Karin de Graaff aan het publiek voorgesteld. Iedere kandidaatlas vervolgens een fragment uit een zelfgekozen boek. Philou las een fragment voor uit het boek De verschrikkelijke badmeester van Joshua Douglas.

Bij de jurering lette de jury op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en het contact met het publiek. Volgens jury-voorzitter Jannie Kelder maakte Philou het publiek erg nieuwsgierig naar het vervolg van haar fragment. 

Op 6 maart is ze een van de negen deelnemers aan de regionale finale in het Kulturhus in Holten. Een van de negen gaat door naar de strijd om de titel van Nationale Voorleeskampioen 2019.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland