Volledig scherm
Philou Stevens uit Wijhe, temidden van de andere voorlezers in de bibliotheek in Olst. © Bibliotheek Salland

Philou Stevens wint voorleeswedstrijd Olst-Wijhe

Philou Stevens (10) van basisschool De Bongerd uit Wijhe heeft maandagavond de voorleeswedstrijd van Olst-Wijhe gewonnen. Ze mag binnenkort Olst-Wijhe vertegenwoordigen in de regionale finale, onderdeel van de nationale Voorleeswedstrijd. 

De wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Salland in het Holstohus in Olst. Liefst twaalf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, door presentator Karin de Graaff aan het publiek voorgesteld. Iedere kandidaatlas vervolgens een fragment uit een zelfgekozen boek. Philou las een fragment voor uit het boek De verschrikkelijke badmeester van Joshua Douglas.

Bij de jurering lette de jury op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en het contact met het publiek. Volgens jury-voorzitter Jannie Kelder maakte Philou het publiek erg nieuwsgierig naar het vervolg van haar fragment. 

Op 6 maart is ze een van de negen deelnemers aan de regionale finale in het Kulturhus in Holten. Een van de negen gaat door naar de strijd om de titel van Nationale Voorleeskampioen 2019.

Salland