De pumptrack in Wijhe moet plezier bieden aan alle leeftijden. Links Marco van Amersfoort met in het midden zijn zoon Dani. Rechts prof-BMX'er Mitchel Schotman. Samen zetten ze de schouders onder het plan.
Volledig scherm
PREMIUM
De pumptrack in Wijhe moet plezier bieden aan alle leeftijden. Links Marco van Amersfoort met in het midden zijn zoon Dani. Rechts prof-BMX'er Mitchel Schotman. Samen zetten ze de schouders onder het plan. © Foto Freddy Schinkel

Plannen BMX-baan in Wijhe nieuw leven ingeblazen: ‘Leuk voor kinderen maar ook voor profs’

Na een jaar radiostilte is de komst van een BMX-baan in Wijhe weer een serieuze optie. Vier enthousiaste fietscrossers hebben de oude plannen afgestoft en zijn aangehaakt bij de plannen voor de herinrichting van het terrein rond ’t SPOC. ,,We hebben goede hoop dat ons plan nu wel werkelijkheid wordt. Jong en oud kan er plezier aan beleven’’, zegt BMX-prof Mitchel Schotman uit Wesepe.

 1. Welk gezin in Olst-Wijhe bespaart straks de meeste energie met het Junior Energiecoach-spel?
  PREMIUM

  Welk gezin in Olst-Wij­he bespaart straks de meeste energie met het Junior Energie­coach-spel?

  Kinderen die hun ouders of verzorgers aansturen zuinig te zijn met energie. De gemeente Olst-Wijhe biedt het programma Junior Energiecoach aan om inwoners aan het denken te zetten: overbodige lampen uit, Lego en spelletjes in plaats van stroomvretende apparaten. Bovendien zijn er wekelijks prijzen mee te winnen. Zou dit dan eindelijk dé manier zijn van bewust omgaan met energie? Woordvoerder Saskia Schonewille denkt van wel.
 1. Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af
  Play

  Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af

 2. Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'
  Play

  Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'

Salland