Volledig scherm
De rotzooi die werd achtergelaten op de parkeerplaats in Olst. © Politie Olst-Wijhe

Politie kan niet lachen om lachgasgebruikers in Olst

Een groepje lachgasgebruikers heeft in Olst niet voor lachende gezichten gezorgd bij de politie. De groep liet op de parkeerplaats bij het treinstation een enorme bende achter.

,,Het gebruik tast blijkbaar ook het verstand aan'', schrijft de politie Olst-Wijhe bij een drietal foto's van de gedumpte lachgaspatronen met bijbehorende ballonnen. Ook de verpakkingen van genuttigd junkfood zijn achtergelaten.

Lachbui

Volledig scherm
De ballonnen zijn gebruikt om het lachgas in te ademen. © Politie Olst-Wijhe

De lachgaspatronen zijn afkomstig uit slagroombussen. Het zijn vaak jongeren die ze gebruiken om er high van te worden. Het gas wordt via een ballon opgezogen en geeft het gevoel van dronkenschap dat na maximaal 5 minuten is uitgewerkt. Soms leidt het tot een onbedaarlijke lachbui. 

Inmiddels staat het roesmiddel in de top drie van uitgaansdrugs, naast cannabis en ecstasy. Een ontwikkeling waar het Trimbos Instituut zich zorgen om maakt.

  1. De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'
    Play
    video

    De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'

    De historische trein De Blauwe Engel tufte dinsdag van het Spoorwegmuseum in Utrecht via onder andere Zwolle en Wijhe naar Almelo. Daar doet de antieke trein de komende weken dienst als decorstuk in de musical Het Verzet Kraakt. Aan boord zaten onder meer acteurs, het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten, Peter Paul de Winter (Spoorwegmuseum), Susi Zijderveld (NS) en producent Gerard Cornelisse van de musical.

Salland