Volledig scherm
De installaties op het Olasfaterrein die stoom in de grond stuwen, zijn te herkennen aan de blauwe tanks en containers. Deze kenmerkende objecten moeten uiterlijk 31 december weg zijn. © Gerard Vrakking

Rechter stelt uitspraak Olasfa uit

OLST - Omwonenden van het Olasfa-terrein in Olst blijven in het ongewisse over de compensatie die de provincie heeft aangeboden. De rechter heeft besloten nog niet inhoudelijk een uitspraak te doen in deze kwestie.

Het gaat om een compensatie voor gederfd woongenot. Ruim tien jaar duurt nu al de sanering op het terrein van de voormalige Olster Asfaltfabriek langs de dijk. Al die tijd ondervinden omwonenden stank- en geluidsoverlast van de werkzaamheden.

De provincie kwam met een compensatieregeling, die door omwonenden van het Olasfa-terrein is aangevochten. Volgens de rechter zijn ze te vroeg naar de rechtbank gestapt. De bewoners zijn nog in onderhandeling met de provincie, en de provincie heeft nog geen concreet besluit genomen over de schadeclaims en uitkeringen, aldus de rechter.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Noodkreet kleinschalige dagbesteding op de politieke agenda

    Noodkreet kleinscha­li­ge dagbeste­ding op de politieke agenda

    Raadsleden in Deventer en Olst-Wijhe zijn geschrokken van het bericht dat meerdere kleinschalige zorgondernemers overwegen te stoppen met de dagopvang. Eerder deze week berichtte de Stentor dat de tarieven in de twee gemeenten voor 2019 volgens de kleine organisaties te laag zijn om mensen met bijvoorbeeld een burnout of dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. De ondernemers denken niet dat ze in 2020 meer geld zullen krijgen.

Salland