Volledig scherm
De installaties op het Olasfaterrein die stoom in de grond stuwen, zijn te herkennen aan de blauwe tanks en containers. Deze kenmerkende objecten moeten uiterlijk 31 december weg zijn. © Gerard Vrakking

Rechter stelt uitspraak Olasfa uit

OLST - Omwonenden van het Olasfa-terrein in Olst blijven in het ongewisse over de compensatie die de provincie heeft aangeboden. De rechter heeft besloten nog niet inhoudelijk een uitspraak te doen in deze kwestie.

Het gaat om een compensatie voor gederfd woongenot. Ruim tien jaar duurt nu al de sanering op het terrein van de voormalige Olster Asfaltfabriek langs de dijk. Al die tijd ondervinden omwonenden stank- en geluidsoverlast van de werkzaamheden.

De provincie kwam met een compensatieregeling, die door omwonenden van het Olasfa-terrein is aangevochten. Volgens de rechter zijn ze te vroeg naar de rechtbank gestapt. De bewoners zijn nog in onderhandeling met de provincie, en de provincie heeft nog geen concreet besluit genomen over de schadeclaims en uitkeringen, aldus de rechter.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland