Tessel Hofstede tijdens een actie bij het Ministerie van Financiën
Volledig scherm
PREMIUM
Tessel Hofstede tijdens een actie bij het Ministerie van Financiën © Catharina Gerritsen

’s Ochtends in de cel, ’s middags thuis met de kinderen: Tessel (45) uit Olst is dol op haar rebellenleven

videoRebel for life noemt ze zichzelf. Tessel Hofstede (45) uit Olst is klimaatactivist bij Extinction Rebellion. Veertien uur op het asfalt zitten en in de politiecel eindigen: ze geniet ervan. ,,Waarom zou actievoeren niet leuk mogen zijn? Als we dan ten onder gaan, laten we dat dan maar strijdend en dansend doen.”

 1. Schouder aan schouder in een Wijhese feesttent? Organisatie Wiejese Diekdaegen zet in op ‘onbeperkt’ dorpsfeest
  PREMIUM

  Schouder aan schouder in een Wijhese feesttent? Organisa­tie Wiejese Diekdaegen zet in op ‘onbeperkt’ dorpsfeest

  Natuurlijk houden ze rekening met corona en uiteraard staat veiligheid op één, maar de organisatie van de Wiejese Diekdaegen is nu vooral bezig met het organiseren van het meerdaagse dorpsfeest zoals het altijd is geweest. In het eerste weekend van september moeten er weer duizenden bezoekers kunnen struinen, eten, drinken en feesten in Wijhe. ,,Als het aantal besmettingen laag is en het aantal gevaccineerden hoog, willen we er weer een ouderwets feest van maken.’’
 1. Veel animo voor kant-en-klare starterswoningen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspannen’ houtmarkt
  PREMIUM

  Veel animo voor kant-en-kla­re starterswo­nin­gen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspan­nen’ houtmarkt

  In Olst worden volgend jaar veertien kant-en-klare starterswoningen neergezet in de wijk Zonnekamp. De starterswoningen met 40 of 60 m2 woonoppervlakte komen rechtstreeks uit de fabriek en worden in een halve dag in elkaar gezet. De enige onzekere factor is de prijs, nu de grondstoffenmarkt volledig overspannen is. ,,We hopen dat de markt in het najaar weer wat tot rust is gekomen’’, zegt Christiaan Kats van ontwikkelaar House2Start.

Salland