Volledig scherm
© ANP/Koen Suyk

Salland Doet koppelt vraag en aanbod vrijwilligerswerk

OLST - "Vrijwilligerswerk is voor mij: dat ik mijn kleinkinderen achter de broek zit om het gras te maaien. En ik ze daarvoor niet zal betalen." Het had een tekst kunnen zijn voor op een tegel. Maar zo verwoordt vrijdag een bezoeker van het Kennisfestival in Olst wat vrijwilligerswerk voor hem/haar betekent.

Op het Eerste Kennisfestival in het Holstohus ontmoeten vrijwilligers elkaar, doen ze ideeën en energie op, wisselen ze ervaringen uit. Het middagprogramma met onder andere Linda Commandeur, die met Tanja Abbas het boek Modern Naoberschap: hype of houvast schreef, trekt zo'n honderd bezoekers. Wie overdag verhinderd is, kan 's avonds.

Behalve aan ideeën, contacten en ervaringen levert het Kennisfestival nog een ander nieuwtje op. Salland Doet is in de maak. Een website die de vraag naar en het aanbod van vrijwilligerswerk koppelt. In eerste instantie richt de dienstverlening zich op de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe.

Vanessa Holtkuile is programmaleider van Salland Doet. Ze denkt dat de website in maart-april volgend jaar wordt gelanceerd. Volgens haar is Salland Doet een waardevolle aanvulling op de vrijwilligerspunten in Raalte en Olst-Wijhe.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Noodkreet kleinschalige dagbesteding op de politieke agenda

    Noodkreet kleinscha­li­ge dagbeste­ding op de politieke agenda

    Raadsleden in Deventer en Olst-Wijhe zijn geschrokken van het bericht dat meerdere kleinschalige zorgondernemers overwegen te stoppen met de dagopvang. Eerder deze week berichtte de Stentor dat de tarieven in de twee gemeenten voor 2019 volgens de kleine organisaties te laag zijn om mensen met bijvoorbeeld een burnout of dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. De ondernemers denken niet dat ze in 2020 meer geld zullen krijgen.

Salland