Leesgroepje buigt zich over een kunstboek. In een Zwolse huiskamer bijeen. Vlnr: Ankie Geerdes, Hennie Schrooten, Kees Vos, Netty Haverkort, Wilhelmien Kalter, Marijke Vos en Trudy Michel.
Volledig scherm
PREMIUM
Leesgroepje buigt zich over een kunstboek. In een Zwolse huiskamer bijeen. Vlnr: Ankie Geerdes, Hennie Schrooten, Kees Vos, Netty Haverkort, Wilhelmien Kalter, Marijke Vos en Trudy Michel. © Foto Frans Paalman

Samen een boek lezen: veel leuker dan in je eentje. Dat vinden al (bijna) 10.000 mensen

Opgelucht dat de middelbareschoolleeslijst achter de rug is? De ruim 1400 leesgroepen van Senia lezen jaarlijks vrijwillig zeven titels van een lijst. De leesgroepen-organisator uit Olst verwacht dit jaar de tienduizendste deelnemer te verwelkomen. ,,Het is een stok achter de deur om je echt in een boek te verdiepen.’'

 1. Wandelend op zoek naar het antwoord: Waarom staan er in Olst en Wijhe nauwelijks winkelpanden leeg?
  PREMIUM

  Wandelend op zoek naar het antwoord: Waarom staan er in Olst en Wijhe nauwelijks winkelpan­den leeg?

  De winkelgebieden van Olst en Wijhe zijn nauwelijks te vergelijken. Van de knusse historische Langstraat in Wijhe tot het ruim opgezette en modernere winkelcentrum in Olst. Één ding hebben ze gemeen: er staan niet veel winkelpanden leeg. Hoe kan dat? Wethouder Hans Olthof vertelt wandelend door Olst wat er te zien is van de inspanningen die worden gedaan om de winkelgebieden aantrekkelijk te houden.
 2. Nóg een miljoen extra bezuinigen in Olst-Wijhe? PvdA doet er niet aan mee, tot grote ergernis van de rest
  PREMIUM

  Nóg een miljoen extra bezuinigen in Olst-Wij­he? PvdA doet er niet aan mee, tot grote ergernis van de rest

  ,,De inkt van de bezuinigingsopdracht van 1,5 miljoen is nog niet droog en we moeten alweer een miljoen extra bezuinigen. Daar stemmen wij niet mee in.’’ Deze woorden van Martijn Jumelet, fractievoorzitter van PvdA Olst-Wijhe, komen dinsdagavond hard aan bij de rest van de gemeenteraad. Nog voordat er überhaupt over specifieke bezuinigingsposten gesproken wordt, gaat de PvdA dwarsliggen. En dat was nou juist níet de afspraak.
 1. Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen
  Play

  Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwa­gen

 2. Megaproces Zwolse drugsoorlog van start: hier gaat het om
  Play

  Megaproces Zwolse drugsoor­log van start: hier gaat het om

Salland