Op het schoolplein van de basisschool op de Boskamp komen drie noodlokalen. Daarnaast krijgen de kinderen van groep 7 en groep 8 les in het dorpscafé.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het schoolplein van de basisschool op de Boskamp komen drie noodlokalen. Daarnaast krijgen de kinderen van groep 7 en groep 8 les in het dorpscafé. © Gerard Vrakking

‘Schimmelschool’ Boskamp krijgt noodlokalen op eigen plein en wijkt tijdelijk uit naar dorpscafé

Les in het dorpscafé en in noodlokalen. Het zal even wennen zijn voor de leerlingen van de St. Aloysiusschool op de Boskamp. Na de meivakantie staan er noodlokalen op het schoolplein en krijgen de leerlingen van groep 7 en groep 8 les in Eetcafé Boskamp. De maatregelen zijn nodig nadat het door verschillende instanties is afgeraden nog les te geven in het beschimmelde schoolgebouw in het dorp. 

De beslissing is naar ieders tevredenheid. De ouders van de leerlingen wilden namelijk de school behouden voor het dorp. De gemeente Olst-Wijhe is de afgelopen weken in gesprek geweest met onder meer het schoolbestuur van de St. Aloysiusschool, de ouders en het schoolbestuur van de andere basisschool op de Boskamp: De Klimboom. Ook in die gesprekken werd uitgesproken de school voor het dorp te behouden. Olst-Wijhe onderzocht de optie of de noodlokalen op een naastgelegen veld van die school konden komen.

Salland