Volledig scherm
Zonsopkomst boven Boerhaar. © Nicolai Lensen

Schitterende zonsopkomst kondigt stralend paasweekeind aan

De stralende zonsopkomst vanmorgen kondigt een zonnig paasweekeind aan. 

Het lenteweer van deze dagen brengt hogere temperaturen met zich mee. De verwachting voor komend weekeind is 20 tot 22 graden, met mogelijk uitschieters tot 25 graden. 

Een hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië blokkeert de doorgang voor lagedrukgebieden en storingen, is de verklaring van Weerplaza. 

Goede vrijdag en het paasweekend pakken nog zonniger en warmer uit dan vandaag, meldt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Wel is het op eerste en tweede paasdag in de eerste ochtenduren aan de frisse kant met de temperatuur tussen de 4 en de 7 graden. In de middag loopt de temperatuur uiteen van 20 graden in het noorden van het land tot 23 in Limburg. Op een enkele plek bereikt het kwik misschien de zomerse waarde van 25 graden. De lucht is vaak strakblauw, alleen in de middag ontstaan enkele stapelwolken. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten, hooguit met windkracht 3. 

Minder gunstig is het weer voor mensen met hooikoorts. Door het droge, warme weer en een oostenwind zijn er veel pollen in de lucht. Ook na Pasen lijkt het nog een paar dagen warm te blijven. 

Salland