Volledig scherm
PREMIUM
Een van de voorgaande edities van het Slotgrachtconcert op De Haere in Olst trok duizenden bezoekers. © Cees Baars/archieffoto

Slotgrachtconcert keert terug rond kasteel De Haere

Het fameuze Slotgrachtconcert keert terug op Landgoed de Haere. Waar bij de verhuizing van bewoner baron Van Dedem ruim tien jaar geleden het populaire klassieke buitenconcert een vroegtijdig einde kende, blaast Stichting IJssellandschap het nu samen met het Orkest van het Oosten op 24 augustus nieuw leven in. 

Het is het Prinsengrachtconcert van het oosten. Met dat verschil dat IJssellandschap hoopt dat net als vroeger de mensen die naar het concert willen vroeg komen en hun picknickspullen meenemen. Aan het begin van deze eeuw was het Arthur Van Dedem, destijds de bewoner van De Haere, die de concerten organiseerde. Duizenden mensen kwamen af op de hoogstaande klassieke bijeenkomsten met verschillende musici zoals Carel Kraayenhof, Haagse Residentie Orkest en het Nationaal Ballet. Ruim een derde van de bezoekers kwam bij de laatste edities uit het westen van het land.

Salland