Kinderen krijgen uitleg over de Koude Oorlog.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen krijgen uitleg over de Koude Oorlog. © Marina Popova

Stichting IJssellinie vindt Olst dé plek voor Koude Oorlogmuseum

Aan het begin van de Koude Oorlog bouwden Nederlandse militairen in Olst een streng geheim complex om de Russen tegen te kunnen houden. Met legertrucks en Oost-Duitse soldaten vierde Stichting De IJssellinie dat het verhaal over de IJssellinie inmiddels vijftien jaar wordt verteld. De stichting droomt daarbij van een Koude Oorlogmuseum in Olst.

 1. Nachtje aan de Loswal in Wijhe wordt flink duurder: ‘Belachelijk, de voorzieningen blijven ver achter’
  PREMIUM

  Nachtje aan de Loswal in Wijhe wordt flink duurder: ‘Belache­lijk, de voorzienin­gen blijven ver achter’

  Als je met de boot aanlegt bij de Loswal in Wijhe, dan betaal je daar vanaf dit jaar per dag geen 9,80 euro, maar 15 euro voor. Ook de camperplekken worden flink duurder. Watersportliefhebbers vinden deze verhoging niet in verhouding staan tot de voorzieningen aan de IJsselkade in Wijhe. ,,Er is geen stroom, geen wifi en de trailerhelling is nauwelijks bruikbaar. Dit is te gek voor woorden’’, zegt Manuela Timmer uit Olst.
 2. Bewoners aardehuizen in Olst vrezen ‘branderige ogen en opgezette klieren’ van landbouwgif op naastgelegen akker
  PREMIUM
  video

  Bewoners aardehui­zen in Olst vrezen ‘branderige ogen en opgezette klieren’ van landbouw­gif op naastgele­gen akker

  Bewoners van de aardehuizen in Olst vrezen dat er vlak naast hun huizen landbouwgif gespoten gaat worden. Waar de eigenaar van de akker naast de aardehuizen eerder nog een groene buffer liet tussen huizen en de landbouwgrond die hij gebruikte, is onlangs de complete akker omgeploegd voor landbouwgebruik. Omdat de gemeente Olst-Wijhe eigenaar is van een deel van de akker, willen de aardehuisbewoners dat de gemeente meewerkt aan het creëren van een nieuwe bufferstrook.
 3. ZoZijn Raalte krijgt splinternieuwe bus met levensgrote foto van dolenthousiaste Patrick
  PREMIUM

  ZoZijn Raalte krijgt splinter­nieu­we bus met levensgro­te foto van dolenthou­si­as­te Patrick

  Een grote verrassing voor zowel ZoZijn Raalte als voor Patrick. De zorgorganisatie leverde de laatste jaren flink in op personenvervoer en haar laatste bus begaf het al bijna. Maar jaren ‘zeuren’ bij Autobedrijf Harry Nijboer uit Lemelerveld en Nijboer Interieur & Design uit Mariënheem werpt z’n vruchten af. De bedrijven schenken een nieuwe bus ter waarde van 80.000 euro aan ZoZijn Raalte voor het vervoer van verstandelijk gehandicapten. Cliënt Patrick zag de bus als eerste. Zijn reactie toen hij zag dat hij levensgroot op de bus staat, is onvergetelijk.
 1. Eén jaar celstraf voor veroorzakers fipronilaffaire
  Play

  Eén jaar celstraf voor veroorza­kers fipronilaf­fai­re

 2. Eerste proefvakantiegangers vertrokken naar Griekse Rhodos
  Play

  Eerste proefvakan­tie­gan­gers vertrokken naar Griekse Rhodos

Salland