Als het aan Gerry Herbst ligt, is de saaie omgeving van de Dorpskerk in Olst over een paar jaar een groene ontmoetingsplek.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan Gerry Herbst ligt, is de saaie omgeving van de Dorpskerk in Olst over een paar jaar een groene ontmoetingsplek. © Ronald Hissink

Stil en versteend Kerkplein in Olst moet weer gaan bruisen: ‘Dit was ooit het stralende middelpunt’

Het Kerkplein zou het kloppende hart van Olst moeten zijn, maar dat is het niet. Gerry Herbst woont sinds 2018 tegenover de kerk en probeert samen met een groep dorpsgenoten het versteende plein rond de Dorpskerk nieuw leven in te blazen. ,,Ik droom van een levendige en groene plek waar mensen elkaar ontmoeten.’’

 1. Gemeente kan weinig doen aan gifspuiterij naast aardehuizen in Olst: ‘Werk aan herstellen relatie met boer’
  PREMIUM

  Gemeente kan weinig doen aan gifspuite­rij naast aardehui­zen in Olst: ‘Werk aan herstellen relatie met boer’

  Bewoners van de aardehuizen in Olst hebben bij de gemeenteraad aan de bel getrokken vanwege het gebruik van landbouwgif op een akker direct naast de ‘meest ecologische wijk van Nederland’. Ze zeggen dat hun gezondheid door het gebruik van gif zo dicht bij hun huis in het geding is. En dat is volgens de bewoners de verantwoordelijkheid van de gemeente. Maar kan de gemeente wel iets doen, zolang de agrariër geen wetten overtreedt?
 2. Dronken vader uit Olst die slachtoffer liet liggen moet cel in en is 3 jaar zijn rijbewijs kwijt

  Dronken vader uit Olst die slachtof­fer liet liggen moet cel in en is 3 jaar zijn rijbewijs kwijt

  Zeven maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk, een werkstraf van 240 uur en een rijverbod van 3 jaar. Dat is de straf die Raoul K. (32) uit Olst vrijdag kreeg van de rechtbank in Almelo. K. reed op 18 december 2018 onder invloed van drank met zijn auto een fietsende vrouw aan op het fietspad naast de Zwolseweg. Zonder zich te bekommeren om het zwaar gewonde slachtoffer reed hij vervolgens door.
 1. Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord
  Play

  Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord

 2. Shoplicht duikt op bij modehuis in Ermelo
  Play

  Shoplicht duikt op bij modehuis in Ermelo

Salland