Ferco van Breukelen woont aan de Joke Smitlaan en wil dat de vervallen montagewoningen naast zijn huis zo snel mogelijk verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferco van Breukelen woont aan de Joke Smitlaan en wil dat de vervallen montagewoningen naast zijn huis zo snel mogelijk verdwijnen. © Ronald Hissink

‘Stille meerderheid’ in Olster wijk is het zat: ‘Wij willen oude noodhuisjes helemaal niet houden’

Niet alle bewoners van de wijk rond de naoorlogse noodwoningen aan de Olsterkampweg willen een kwartet huisjes koste wat het kost behouden. Sterker nog, een aantal omwonenden kan niet wachten tot de oude huisjes met de grond gelijk gemaakt worden. Ferco van Breukelen is een van hen en vindt het de hoogste tijd om een tegengeluid te laten horen. ,,Eerst was ik verbaasd, toen bezorgd en nu geïrriteerd. Zet gewoon die nieuwe huizen neer.’’

 1. Politici Olst-Wijhe verrast door windmolenuitspraken wethouder: ‘Waarom krijgen wij die antwoorden niet?’
  PREMIUM

  Politici Olst-Wij­he verrast door windmolen­uit­spra­ken wethouder: ‘Waarom krijgen wij die antwoorden niet?’

  Petra Koekkoek van PvdA Olst-Wijhe was flabbergasted toen ze in de Stentor uitspraken van wethouder Marcel Blind las, over potentiële windmolengebieden in de gemeente. Koekkoek is zelf al maanden op jacht naar het antwoord over wat de strenge geluidsnorm, die Olst-Wijhe voor windturbines wil hanteren, betekent voor de ontwikkeling van windmolens in haar gemeente. ,,Ik krijg steeds geen antwoord, en nu lees ik in de krant wél een antwoord op die vraag. Dat voelt niet prettig.”
 2. Bijzonder ‘landgoed’ in Elshof als nieuwe manier om boerderij door te geven en wat terug te doen voor natuur
  PREMIUM

  Bijzonder ‘landgoed’ in Elshof als nieuwe manier om boerderij door te geven en wat terug te doen voor natuur

  Al tientallen, zo niet honderden jaren is het land aan de Keizersweg in Elshof in de familie van Ton (59) en Wilma te Riele (56). De vraag is: hoe blijft dat het geval? En hoe zorg je ervoor dat de kinderen er hun boterham mee kunnen verdienen? Er liggen plannen om van hun bedrijf en land veel meer te maken dan alleen een melkveehouderij. Sterker nog: het gebied zal voor een groot deel teruggaan naar de roots, toen het nog bestond uit bosjes, houtwallen en natuurlijke akkers.

Salland