Volledig scherm
© stock.xchng

Storm van kritiek steekt op tegen pluimveehouderij Welsum

OLST-WIJHE - Een verslechtering van het woon- en leefklimaat, een grotere kans op de uitbraak van vogelziekten, gewassen in de omgeving die meer vervuild raken. Het is een greep uit de risico's die inwoners van Welsum schetsen. Risico's die volgens hen spelen als de maatschap Van der Weerd-Van Triest haar kippenbedrijf mag uitbreiden.

Zodra de pluimveehouderij de vergunning op zak heeft, mag ze het aantal kippen op het bedrijf met zowat de helft uitbreiden. Nu mogen er op het erf bijna veertigduizend vogels rondlopen. De nieuwe vergunning staat de boer toe maximaal 61.986 kippen te hebben.

Het verzet in Welsum is groot tegen de vergunning. Achttien zienswijzen zijn bij de gemeente ingediend tegen de ontwerp-versie. Sommige zijn opgesteld door een adres, andere zijn ingeleverd namens meerdere adressen. Toen B en W aangaven de vergunning te willen afgeven, laaide er al een storm van protest op.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland