Volledig scherm
Bram de Vos is de 40.000e bezoeker van zwembad de Welters dit seizoen. Links Paul Balstra en rechts Wilco Roetert Steenbruggen. © Kevin Hagens

Teller van Zwembad De Welters op 40.000

De zomerhitte maakt dit weekend een comeback. Zwembad De Welters in Wijhe begroette gisterenmiddag al de veertigduizendste bezoeker. ,,En door te blijven moderniseren hopen we volgend jaar nog meer zwemmers te trekken", zegt secretaris Wilco Roetert Steenbruggen. 

De toegangspoortjes van het Wijhese zwembad draaien op volle toeren. Op basis van het tellen van onder meer losse kaarten, abonnementen en zwemgroepen kon de secretaris van het zwembad, in samenwerking met de badmeester van dienst Paul Balstra, de veertigduizendste bezoeker in het zonnetje zetten. ,,Zo'n moment laten wij natuurlijk niet voorbijgaan. Bram de Vos is de gelukkige en krijgt een jaarabonnement voor aankomend zwemseizoen.”

Spaanse taferelen
Vorig jaar haalde het zwembad een record aantal bezoekers. Toen steeg het aantal bezoekers naar meer dan vijftigduizend. Dat dit seizoen minder bezoekers een duik namen, deert de secretaris niet. Roetert Steenbruggen stelt op meer zaken trots te zijn, dan alleen de bezoekersaantallen. ,,Dit jaar sloegen de zonneterrassen namelijk in als een bom. De gasten waren daar zo blij mee. Je zag nog net geen Spaanse taferelen, waar je bij binnenkomst moet vechten voor je bedje”, lacht hij. 

Moderniseren
Nu de laatste weken van het zwemseizoen zijn begonnen, kan de organisatie de balans opmaken. Naast het terugkijken, wordt er ook vooruit gekeken. Er liggen al concrete plannen klaar. Het zwembad gaat aankomend jaar samenwerken met de gemeente Olst-Wijhe om het voorterrein op te knappen. ,,Het gehele voorterrein krijgt een fris gezicht. Naast goede fietsenstallingen, wordt ook alles betegeld. De entree van De Welters is natuurlijk ons visitekaartje, dus het moet er spik en span uit zien.”

,,En misschien komt er nog meer. Bezoekers met ideeën hebben soms net die andere invalshoek die wij nodig hebben. Wij willen ook met de tijd meegaan, dus wij bieden zeker een luisterend oor. Maar laten we eerst dit jaar goed afsluiten", besluit de secretaris. 

Volledig scherm
Bram de Vos is de 40.000e bezoeker van Zwembad de Welters dit seizoen. In volle vaart glijdt hij van de glijbaan. © Kevin Hagens

Salland