Wijhenaar Gerwin Noltes wil graag een gebruiksvriendelijke trailerhelling in Wijhe. De helling bij de Loswal is gevaarlijk om als recreatieve watersporter te gebruiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijhenaar Gerwin Noltes wil graag een gebruiksvriendelijke trailerhelling in Wijhe. De helling bij de Loswal is gevaarlijk om als recreatieve watersporter te gebruiken. © FOTO HISSINK

Trailerhelling Loswal in Wijhe blijft steil ondanks petitie: ‘Hij is niet aangelegd voor recreatief gebruik’

Bij de Loswal in Wijhe is de trailerhelling bij de IJssel zó steil dat je er nauwelijks een pleziervaartuig te water kan laten. Dat moet toch anders kunnen, dacht Wijhenaar Gerwin Noltes. Met een petitie die door bijna 700 mensen is ondertekend voelde hij zich gesterkt in zijn wens om de trailerhelling aan te passen. Maar de watersportliefhebbers hebben pech, de helling blijft zo steil. De reden? Hij is niet voor recreatief, maar voor zakelijk gebruik aangelegd.

 1. Dierenopvang leeg door vuurwerkverbod en thuisblijvers: ‘Komt letterlijk en figuurlijk geen hond dit jaar’
  PREMIUM

  Dierenop­vang leeg door vuurwerk­ver­bod en thuisblij­vers: ‘Komt letterlijk en figuurlijk geen hond dit jaar’

  Het vuurwerkverbod en de vele thuisblijvers vanwege het coronavirus zorgen ervoor dat het stil blijft in dierenpensions in de regio. Waar de jaarwisseling in menig opvang het drukste moment van het jaar is, blijven honden, katten en andere huisdieren bij het inluiden van het nieuwe jaar bij hun baasjes. ,,Ons verdienmodel stort in. Het is sneu je bedrijfje te zien afglijden.”
 2. Meldplicht voor carbidschieten in Olst-Wijhe; vrienden uit Herxen weten niet of ze er wel zin in hebben
  PREMIUM

  Meldplicht voor carbid­schie­ten in Olst-Wij­he; vrienden uit Herxen weten niet of ze er wel zin in hebben

  Als je in de gemeente Olst-Wijhe op 31 december carbid wil schieten, dan moet je dat vooraf melden bij de gemeente. Bovendien moet het om 17.00 uur afgelopen zijn met de knallen. In Herxen wordt er al jaren geknald door een groep vrienden. Ze twijfelen of ze het dit jaar gaan doen. ,,Het ligt onder een vergrootglas, ik weet niet of we er verstandig aan doen", zegt Bert van de Streek.
 1. Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle
  Play

  Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle

 2. Uitslaande brand in Deventer: appartement compleet verwoest
  Play

  Uitslaande brand in Deventer: apparte­ment compleet verwoest

Salland