Martijn de Weerd is genomineerd voor de Kei van Wijhe. De krachtpatser uit Wijhe traint 5 à 6 keer per week in zijn garage om de sterkste man van Nederland te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn de Weerd is genomineerd voor de Kei van Wijhe. De krachtpatser uit Wijhe traint 5 à 6 keer per week in zijn garage om de sterkste man van Nederland te worden. © Gerard Vrakking

Trainen in garage is goed genoeg voor krachtpatser Martijn de Weerd

Martijn de Weerd uit Wijhe was helemaal klaar voor de strijd om de titel Sterkste Man van Nederland 2020. Tot twee keer toe gooide corona roet in het eten. Kwalificatiewedstrijden werden afgelast, zijn sportschool ging dicht en moest hij verder trainen in zijn garage. ,,In de hoop dat het de volgende keer wel door zou gaan. Als die dan ook wordt afgelast, dan is dat best zuur.’’ Een kleine troost. De krachtpatser is dit jaar in zijn woonplaats genomineerd voor de Kei van Wijhe.

  1. Verliefd op oude IJsselhoeve: Johan en Guusta uit Den Nul koesteren historie van hun boerderij met hulp van stichting
    PREMIUM
    VIDEO

    Verliefd op oude IJsselhoe­ve: Johan en Guusta uit Den Nul koesteren historie van hun boerderij met hulp van stichting

    Johan Jonker en Guusta Zuurbier werden 23 jaar geleden op slag verliefd op een boerderij in Den Nul van 300 jaar oud. Waar veel mensen hun oude boerderij moderniseren, koesteren Johan en Guusta het oude. Stichting IJsselhoeven is maar wat blij met het stel. De stichting doet er alles aan zoveel mogelijk oude boerderijen te behouden. ,,Ze vertellen een verhaal.”

Salland