Trekkerslep Boerhaar: vooral erg gezellig

videoMet 110 deelnemers en een paar honderd bezoekers was de trekkerslep in Boerhaar een succesvolle toevoeging aan het toch al drukke programma van de jaarlijkse feesten in het dorp in Olst-Wijhe.

De organisatie was nog best een klus, zegt Nick Barneveld, die het nieuwe onderdeel op de Kermis Boerhaar met vier vrienden organiseerde. Uiteindelijk werden enkele sponsoren aangetrokken en trekkerslepclubs in de omgeving sprongen bij met kennis en materiaal. Zo konden ze in Boerhaar de sleep lenen van Broekland en Stichting Trekkerslep Lemele kwam met de weegschaal. En ook de deelnemers melden zich vlot aan. ,,Het was voor ons al geslaagd met 70 deelnemers'', zegt Barneveld. Het werden er 110, voornamelijk boeren en loonwerkers uit de omgeving.

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Salland