Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP/Roos Koole

Vader (49) uit Olst misbruikte jarenlang eigen tienerdochter: ‘Ik leefde al die tijd in angst’

‘Het was bijna een volledige seksuele relatie. Met alles erop en eraan.’ Zo omschreef de voorzitter van de rechtbank in Zwolle de verhouding van de 49-jarige Eric van D. uit Olst met zijn dochter. Het meisje was elf jaar toen het misbruik begon, het heeft vier jaar geduurd. Het openbaar ministerie eiste zes jaar cel tegen de vader.

 1. Hoe een nieuwbouwhuis in Wijhe een hoofdpijndossier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’
  PREMIUM

  Hoe een nieuwbouw­huis in Wijhe een hoofdpijn­dos­sier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’

  Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe is een nieuwbouwhuis 30 centimeter te dicht op de erfgrens gebouwd. De gemeente Olst-Wijhe zit met deze situatie in haar maag. Moet ze handhaven of niet? Het laatste standpunt: nee, de gemeente gaat niet handhaven en wil de situatie legaliseren. Dat besluit wordt nu door de buren aangevochten bij de rechtbank. ,,Dit kan nog wel twee of drie jaar duren’’, zegt burgemeester Ton Strien. Hoe een nieuwbouwhuis een hoofdpijndossier werd.
 2. Veel animo voor kant-en-klare starterswoningen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspannen’ houtmarkt
  PREMIUM

  Veel animo voor kant-en-kla­re starterswo­nin­gen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspan­nen’ houtmarkt

  In Olst worden volgend jaar veertien kant-en-klare starterswoningen neergezet in de wijk Zonnekamp. De starterswoningen met 40 of 60 m2 woonoppervlakte komen rechtstreeks uit de fabriek en worden in een halve dag in elkaar gezet. De enige onzekere factor is de prijs, nu de grondstoffenmarkt volledig overspannen is. ,,We hopen dat de markt in het najaar weer wat tot rust is gekomen’’, zegt Christiaan Kats van ontwikkelaar House2Start.

Salland