Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Vader (49) uit Olst veroordeeld tot zes jaar cel voor jarenlang misbruik van dochter

Een 49-jarige man uit Olst is veroordeeld tot zes jaar cel wegens incest met zijn dochter. Hij heeft haar tussen haar elfde en vijftiende jaar meerdere malen verkracht en ontucht met haar gepleegd, zo vindt de rechtbank bewezen. Ze legde de man daarnaast een contactverbod op met zijn dochter, die nu vijftien jaar oud is.

E. van D. ontkende op de zitting van twee weken geleden dat hij geweld heeft gebruikt tegen zijn dochter. Hij zag hun verhouding als het ‘opbouwen van een liefdesrelatie’ liet hij weten. Het misbruik vond plaats in de woning in Deventer waar de man destijds met zijn vrouw en drie kinderen woonde. Het begon tijdens momenten onder de douche en vond daarna ook plaats in de slaapkamer van het slachtoffer, in de kerk waar hij als organist werkte en tijdens vakanties in het buitenland, waar hij zijn dochter meermalen alleen mee naar toe nam.

  1. Oud-exploitanten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding
    PREMIUM

    Oud-exploitan­ten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding

    Het afscheid in de zomer van 2018 als exploitanten van Sportcafé De Hooiberg in Olst heeft voor de familie IJsseldijk een lange, nare nasleep. Anton IJsseldijk (68) en zijn zoon Stephan (36), die het café bijna zes jaar lang bestierde, vragen van de gemeente een vergoeding van 100.000 euro. Olst-Wijhe wil hooguit circa 30.000 euro betalen. Dit tegenbod is voor de IJsseldijks onacceptabel.

Salland