Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Vader (49) uit Olst veroordeeld tot zes jaar cel voor jarenlang misbruik van dochter

Een 49-jarige man uit Olst is veroordeeld tot zes jaar cel wegens incest met zijn dochter. Hij heeft haar tussen haar elfde en vijftiende jaar meerdere malen verkracht en ontucht met haar gepleegd, zo vindt de rechtbank bewezen. Ze legde de man daarnaast een contactverbod op met zijn dochter, die nu vijftien jaar oud is.

E. van D. ontkende op de zitting van twee weken geleden dat hij geweld heeft gebruikt tegen zijn dochter. Hij zag hun verhouding als het ‘opbouwen van een liefdesrelatie’ liet hij weten. Het misbruik vond plaats in de woning in Deventer waar de man destijds met zijn vrouw en drie kinderen woonde. Het begon tijdens momenten onder de douche en vond daarna ook plaats in de slaapkamer van het slachtoffer, in de kerk waar hij als organist werkte en tijdens vakanties in het buitenland, waar hij zijn dochter meermalen alleen mee naar toe nam.

  1. Hartverscheurende briefkaart herschrijft geschiedenis van Joodse gemeenschap in Olst
    PREMIUM

    Hartver­scheu­ren­de briefkaart her­schrijft geschiede­nis van Joodse gemeen­schap in Olst

    Tot nu toe werd altijd aangenomen dat alle Joodse inwoners van Olst de oorlog hebben overleefd. Totdat historicus Ewout van der Horst onlangs op een hartverscheurende briefkaart stuitte. Heinz Lomnitzer schreef de gemeente dat hij zijn bonkaarten voor voedsel kwijt was geraakt, maar dat niet persoonlijk meer bij de gemeente heeft kunnen melden, omdat hij naar Duitsland moest. Hij zou nooit meer terugkeren.

Salland