Volledig scherm
© ab hakeboom

Veerweg Olst blijft open voor auto's en vrachtwagens

De urgentie is niet groot genoeg om het gemotoriseerde verkeer van en naar het Olsterveer van de Veerweg in Olst te weren. De afgelopen jaren zijn op de kruising met de provincialeweg N337 geen ernstige ongelukken gebeurd. Bovendien halveert de hoeveelheid verkeer op de Veerweg.

Tot die slotsom komt het adviesbureau Goudappel Coffeng. Volgens de onderzoekers moet de helft van het verkeer op de Veerweg bij het farmaceutische bedrijf Abbott zijn, of komt die daarvandaan. Zodra het terrein van het bedrijf wordt ontsloten via de nieuwe rotonde bij De Meente - zoals de bedoeling is - neemt de drukte op de Veerweg sterk af. Nu komt de parkeerplaats van Abbott uit op die weg.

De VVD-fractie in Olst-Wijhe heeft geopperd auto's en vrachtwagens van en naar het Olsterveer om te leiden over de parkeerplaats achter Abbott. Vandaar zou het verkeer verder kunnen rijden naar de toekomstige rotonde bij De Meente. De Veerweg zou dan alleen toegankelijk blijven voor langzaam verkeer, waardoor het kruispunt met de N337 veiliger kan worden.

De liberalen hebben met hun voorstel bot gevangen. Na Goudappel Coffeng zien B en W niet een grote noodzaak om de Veerweg tot verboden terrein voor het gemotoriseerde verkeer te verklaren. Het college wil eerst kijken of fietsers en voetgangers veiliger de N337 kunnen oversteken door een middenberm te creëren, waardoor ze in twee etappes naar de overkant kunnen.

Salland