Vleermuis
Volledig scherm
PREMIUM
Vleermuis © Shutterstock

Verdachte situatie bij gemeentehuis in Wijhe? Dat is een ecoloog met sonarapparatuur voor vleermuizen

Als je iets vreemds ziet rond het gemeentehuis in Wijhe, maak je geen zorgen. Een ecoloog van bivakkeert vannacht rond het gemeentehuis, om onderzoek te doen naar vleermuizen in de omgeving. Dat hoort bij het dijkversterkingsprogramma tussen Olst en Zwolle. De komende jaren moet de dijk versterkt worden en dit is één van de voorbereidende onderzoeken. 

 1. Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wijhe komt er hulp voor verstandelijk gehandicapte in stemhokje
  PREMIUM

  Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wij­he komt er hulp voor verstande­lijk gehandicap­te in stemhokje

  Niemand mag mee in het stemhokje als je tijdens de verkiezingen je stem uit gaat brengen. Dat maakt dat stemmen een lastig verhaal wordt voor verstandelijk gehandicapten die wel stemrecht hebben. Daarom vindt Petra Koekkoek, raadslid van de PvdA in Olst-Wijhe, dat er ondersteuning moet komen voor deze groep en dat er iemand mee mag achter het gordijntje van het stemhokje. Het kabinet reageert nu enthousiast en wil experimenteren.
 2. Succesvolle avond in Ermelo tijdens campingtour Paceshifters
  PREMIUM
  video

  Succesvol­le avond in Ermelo tijdens camping­tour Paceshif­ters

  De zomer van 2020 leek een muziekloze zomer te worden. Festivals werden massaal afgelast en bands zagen hun agenda leeg geveegd worden. Ook de Zwols-Wijhese rockband Paceshifters, bestaande uit de broers Paul en Seb Dokman en Jesper Albers, zag haar optredens in rook opgaan. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloten ze het over een andere boeg te gooien: een campingtour. Vrijdagavond was camping In de Rimboe het podium voor een intiem concert.

Salland