Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente kan volgens de werkgroep een belangrijke bijdrage leveren om vrijwilligerswerk aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door minder eisen te stellen bij de organisatie van evenementen. ,,Het beleid van de overheid lijkt op georganiseerd wantrouwen.’’ © Archief/Matthijs Oppenhuizen

Verenigingen Olst-Wijhe luiden massaal de noodklok vanwege vrijwilligerstekort

Om te voorkomen dat verenigingen in de gemeente Olst-Wijhe verloren gaan door een gebrek aan vrijwilligers, is actie geboden. Dat stelt de werkgroep die het manifest ‘Nood, luid de klok’ heeft opgesteld. Daarin schetst zij zowel de urgentie van de problemen als mogelijke oplossingen.

Niet voor niets wordt het manifest onderschreven door tal van organisaties in Olst-Wijhe die het van vrijwilligers moeten hebben. Clubs op het gebied van sport, cultuur en welzijn, maar ook charitatieve instellingen en belangenorganisaties. Want deze gemeente telt alleen al negen genootschappen die elk met een lampje zoeken naar een nieuwe penningmeester. Dat melden Jack Nuissl en Ton Stroucken namens de werkgroep die het voortouw neemt om het hoofd te bieden aan het schreeuwende tekort aan hulpkrachten.

Salland