Verwoestende brand in houtloods in Wijhe mogelijk aangestoken

videoEen houtloods op landgoed Onder de Gelder is vanmiddag in vlammen opgegaan. De opslagplaats aan de Raalterweg in Wijhe vloog door nog onbekende oorzaak in brand. De politie sluit brandstichting niet uit.

Rond 14.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Diverse blusteams van de brandweer zijn afgekomen op de melding dat er een bosbrand zou zijn. Ter plaatse bleek het te gaan om een houtloods op landgoed Onder de Gelder, die vlam had gevat. 

Volgens rentmeester Peter Pol was er geen sprake van een bosbrand, maar was het alleen de houtloods die in lichterlaaie stond. De rookwolk was in de omgeving goed te zien. De brand trok veel bekijks. 

Volgens de rentmeester kan de loods als verloren worden beschouwd. ,,Totaal afgebrand.'' De bomen eromheen zijn beschadigd. In de loods lag vooral hout opgeslagen, er stonden geen machines in. 

Brandstichting

Over de omvang van de schade en de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie Olst-Wijhe laat via Twitter weten dat brandstichting niet wordt uitgesloten. Mensen die meer informatie hebben kunnen zich melden.

Volledig scherm
Schuur in brand Onder de Gelder in Wijhe © Bert Keukenkamp
Volledig scherm
De brand vond plaats in een bosrijke omgeving in Wijhe. © Stefan Keukenkamp

Salland