Volledig scherm
Foto: ANP

Video | Mobiele sappers hapt fruit bij Overkempe in Olst

OLST - Vierduizend kilo appels en peren eet je niet zomaar weg. Vandaar dat Overkempe in Olst een mobiele sappers liet komen. Die weet er wel raad mee.

Een indrukwekkende sappers heeft Overkempe donderdag laten komen, achterop het erf in Olst. Douwe Hibma en Mitchke Leemans uit Voorst, die sinds september met hun mobiele apparatuur rondtoeren, slaan tevreden het persen gade. Zo'n vierduizend kilo appels en peren verwerken ze tot een zoetig goedje.

Boerderijwinkel
Wat er allemaal met het peren-appelsap gebeurt? Deels is het bedoeld voor cliënten van Overkempe, deels is het te koop in de boerderijwinkel van de organisatie, deels gaat het naar de horeca in regio. Maar ook komen wat liefhebbers bij de mobiele perssap langs. Wat het kost? Een pak peren-appelsap van vijf liter kost 7,50 euro, een literfles twee euro.

OLST - Vierduizend kilo appels en peren eet je niet zomaar weg. Vandaar dat Overkempe in Olst een mobiele sappers liet komen. Die weet er wel raad mee. http://www.destentor.nl/1.6654334
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland