Volledig scherm
Het Holstohus in Olst. Foto Archief

Video | Vakken vullen voor reusachtig wandschilderij in Olst

OLST - Opgepast in het Holstohus! De bezoeker die beneden in het multifunctionele centrum in Olst de trap oploopt, kan overspoeld raken door al het moois dat het dorp te bieden heeft. Bovenaan de trap staat de gast ineens oog-in-oog met een indrukwekkend kunstwerk.

Al die vakjes op de muur, met al die nummers, die weer corresponderen met een verfkleur, het kan nu misschien duizelen voor de kijker. Zodra de hokjes zijn ingekleurd, zal de kunstzinnige creatie nog meer tot de verbeelding spreken.

De wandschildering in het Holstohus is nog lang niet af, maar nu al bijzonder. Het dorp Olst is gevangen in een kleurrijk mozaïek van viereneenhalve meter breed bij zes meter hoog.

Salland