Volledig scherm
Het Holstohus in Olst. Foto Archief

Video | Vakken vullen voor reusachtig wandschilderij in Olst

OLST - Opgepast in het Holstohus! De bezoeker die beneden in het multifunctionele centrum in Olst de trap oploopt, kan overspoeld raken door al het moois dat het dorp te bieden heeft. Bovenaan de trap staat de gast ineens oog-in-oog met een indrukwekkend kunstwerk.

Al die vakjes op de muur, met al die nummers, die weer corresponderen met een verfkleur, het kan nu misschien duizelen voor de kijker. Zodra de hokjes zijn ingekleurd, zal de kunstzinnige creatie nog meer tot de verbeelding spreken.

De wandschildering in het Holstohus is nog lang niet af, maar nu al bijzonder. Het dorp Olst is gevangen in een kleurrijk mozaïek van viereneenhalve meter breed bij zes meter hoog.

  1. De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'
    Play
    video

    De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'

    De historische trein De Blauwe Engel tufte dinsdag van het Spoorwegmuseum in Utrecht via onder andere Zwolle en Wijhe naar Almelo. Daar doet de antieke trein de komende weken dienst als decorstuk in de musical Het Verzet Kraakt. Aan boord zaten onder meer acteurs, het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten, Peter Paul de Winter (Spoorwegmuseum), Susi Zijderveld (NS) en producent Gerard Cornelisse van de musical.

Salland