Volledig scherm
Ten noorden van Wijhe moet zonnepark De Noordmanshoek verrijzen. © Freddy Schinkel

Vier zienswijzen tegen zonnepark Noordmanshoek Wijhe

Initiatiefnemer stichting De Noordmanshoek moet nog even geduld hebben, voordat ze de formele vergunning voor het zonnepark ontvangt. Tegen het plan zijn vier zienswijzen ingediend, waarover burgemeester en wethouders zich eind deze maand buigen. 

Van de vier zienswijzen is één overigens positief van aard: diegene wenst de stichting veel succes, weet woordvoerster Anita ten Broeke van de gemeente Olst-Wijhe. Waar de andere drie zienswijzen precies over gaan weet Ten Broeke zo een-twee-drie niet. ,,Het hoeven niet per se bezwaren te zijn, soms geven mensen ook aan welke voorwaarden zij belangrijk vinden. Dan zijn het meer kanttekeningen dan formele bezwaren.”

Beroep

De initiatiefnemers hadden gehoopt eind deze maand de vergunning voor het solarpark binnen te hebben, maar dat gaat niet lukken, weet Ten Broeke. Nadat de zienswijzen eind deze maand bij B&W voorbij komen, volgt opnieuw zes weken ter inzagelegging voor het geval een van de indieners beroep wil aantekenen.

Energietuin

Op de Noordmanshoek moet een van de eerste energietuinen van Nederland worden aangelegd, in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel en omwonenden. In een energietuin wordt opwekken van duurzame energie gecombineerd met natuur en recreatie. Er moet onder meer een voedselbos, een boomgaard, agrarische grond en een klein aantal woningen (havezathe) komen op de 8 hectare grond.

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland