Volledig scherm
Ten noorden van Wijhe moet zonnepark De Noordmanshoek verrijzen. © Freddy Schinkel

Vier zienswijzen tegen zonnepark Noordmanshoek Wijhe

Initiatiefnemer stichting De Noordmanshoek moet nog even geduld hebben, voordat ze de formele vergunning voor het zonnepark ontvangt. Tegen het plan zijn vier zienswijzen ingediend, waarover burgemeester en wethouders zich eind deze maand buigen. 

Van de vier zienswijzen is één overigens positief van aard: diegene wenst de stichting veel succes, weet woordvoerster Anita ten Broeke van de gemeente Olst-Wijhe. Waar de andere drie zienswijzen precies over gaan weet Ten Broeke zo een-twee-drie niet. ,,Het hoeven niet per se bezwaren te zijn, soms geven mensen ook aan welke voorwaarden zij belangrijk vinden. Dan zijn het meer kanttekeningen dan formele bezwaren.”

Beroep

De initiatiefnemers hadden gehoopt eind deze maand de vergunning voor het solarpark binnen te hebben, maar dat gaat niet lukken, weet Ten Broeke. Nadat de zienswijzen eind deze maand bij B&W voorbij komen, volgt opnieuw zes weken ter inzagelegging voor het geval een van de indieners beroep wil aantekenen.

Energietuin

Op de Noordmanshoek moet een van de eerste energietuinen van Nederland worden aangelegd, in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel en omwonenden. In een energietuin wordt opwekken van duurzame energie gecombineerd met natuur en recreatie. Er moet onder meer een voedselbos, een boomgaard, agrarische grond en een klein aantal woningen (havezathe) komen op de 8 hectare grond.

  1. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
    Video | Stuur je foto's

    Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

    Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland