Volledig scherm
Annerieke de Jonge met drie van haar ezels. "Als je één ezel aandacht geeft, vragen ze er allemaal om", zegt ze vertederd. De ezelopvang moet verhuizen voor 1 januari 2017. foto Erna Lammers

Vijf over twaalf voor ezels in Olst

OLST - Voor de opvang van haar 28 ezels zoekt Annerie Wijngaarden (60) nog altijd een nieuw onderkomen. Ze had vóór 1 januari de boerderij aan de Boxbergerweg in Olst moeten verlaten, maar kreeg tot 20 februari uitstel van de eigenaar, de Stichting IJssellandschap.

Wijngaarden heeft twee locaties in de gemeente Olst-Wijhe op het oog als mogelijke nieuwe vestigingsplaats voor haar stichting, de Grote ezel. Maar ze is nog in onderhandeling met de betrokken eigenaren, wier namen ze niet bekendmaakt. „Ik zou het best willen, maar zij hebben dat liever niet”, verklaart ze.

Wijngaarden zoekt een boerderij op een perceel weidegrond van twee à drie hectares in een straal van tien à vijftien kilometer rond Deventer. Ze hoeft er niet bang voor te zijn dat haar ezels op 20 februari op straat worden gezet. De dieren kunnen eventueel zowel in Wijhe als Epe tijdelijk terecht op een terrein met kapschuur.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Noodkreet kleinschalige dagbesteding op de politieke agenda

    Noodkreet kleinscha­li­ge dagbeste­ding op de politieke agenda

    Raadsleden in Deventer en Olst-Wijhe zijn geschrokken van het bericht dat meerdere kleinschalige zorgondernemers overwegen te stoppen met de dagopvang. Eerder deze week berichtte de Stentor dat de tarieven in de twee gemeenten voor 2019 volgens de kleine organisaties te laag zijn om mensen met bijvoorbeeld een burnout of dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. De ondernemers denken niet dat ze in 2020 meer geld zullen krijgen.

Salland