Volledig scherm
Acteur Dennis van Oyen (l) neemt met regisseur Angelo White van videoproductiebedrijf Machine Eleven het script van de videoclip door. Beiden zitten in de voormalige zondagse suite van Villa Aberson. © Gerard Vrakking

Villa Aberson Olst figureert in videoclip top-DJ

De voormalige directeurswoning en huidig bed & breakfast Villa Aberson in Olst vormt het decor van een videoclip van de Nederlandse DJ Sam Feldt. 

Een ploeg van regisseur Angelo White van videoproductiebedrijf Machine Eleven was gisteren uren aan het werk in de villa in Olst. DJ Feldt strikte ook Hollywood-acteur en voormalig Oscar-genomineerde Jeremy Renner voor de single, die hij begin oktober uitbrengt.

Eigenaar Math Berkers (58) van Villa Aberson geniet van het bezoek dat de filmploeg maandag aan zijn woning en bed & breakfast bracht. In de gang hoort hij de aanwijzingen van regisseur White (28) en co-regisseur Daniel Scotch (32). Eerder op de dag was de ploeg in Radio Kootwijk, om er opnamen in de natuur te maken.

Berkers kreeg al vaker bijzondere gasten over de vloer. Zo was deze zomer de Canadese singersongwriter en banjospeler Lisa LeBlanc te gast, die een optreden had op het muziekfestival Ribs & Blues in Raalte. De opdracht op een achtergelaten cd bewijst dat LeBlanc zich thuisvoelde in de sfeervolle voormalige directeurswoning.

Quote

,,Mensen moeten zich thuis voelen, wie ze ook zijn''.

Math Berkers , Eigenaar Villa Aberson

,,Dat is het belangrijkste. Mensen moeten zich thuis voelen, wie ze ook zijn. Af en toe heb je wat bijzondere gasten, zoals nu deze filmploeg. Dat is leuk om mee te maken, maar ik kan er ook iets vrolijks over schrijven op onze website en facebookpagina. En dat kan weer een boeking opleveren’’, zegt Berkers.

Eerder dit jaar kreeg hij bezoek van Chantal Assinck van Mucking Afazing (woordspeling met fucking amazing), een locatiebureau in Arnhem. Bij haar zoektocht op internet en sociale media naar bijzondere (fucking amazing) locaties was haar oog op de stijlvol verbouwde woning in Olst gevallen. 

Mooie lichtinval

Volgens Assinck zijn het vooral de monumentale details, de mooie lichtinval in de kamers, maar ook de vrije ligging en de meerdere kamers die het pand bruikbaar maken voor onder meer regisseurs of fotografen die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor hun opnamen.

Volledig scherm
Co-regisseur Daniel Scotch bedient de camera. © Gerard Vrakking

,,Je komt soms met een hele ploeg en dan is het handig als er meerdere kamers zijn voor bijvoorbeeld je spullen of een visagist’’, zegt Assinck, die zelf een kijkje kwam nemen bij de opnamen voor de videoclip.

Quote

Ik zocht een locatie met karakter''.

Angelo White, Regisseur videoclip

Voor regisseur White was het de sfeer van de villa die hem deed besluiten naar Olst te trekken. ,,Het nummer gaat over een man en een vrouw die uit elkaar zijn, maar ook over de klimaatverandering die de wereld bedreigt. Dat probleem is zo groot dat de verschillen tussen hen in het niet vallen en ze weer bij elkaar komen. Dat gebeurt als de man op een bank televisie kijkt, nieuwsberichten over de klimaatverandering ziet en dan naar buiten kijkt, waar wolken met elkaar botsen, het gaat onweren, maar met speciale effecten ook het gezicht van de vrouw verschijnt. Ik zocht een locatie met karakter. Niet modern of industrieel, maar een huiselijke sfeer waar kijkers zich in herkennen. De ramen, het licht dat binnenvalt, die geven het beeld wat extra’s’’.

White verzekert dat Villa Aberson in de video niet na een paar seconden weer uit beeld is. ,,De hele video duurt twee minuten en vijftig seconden. Ik denk dat we toch een derde daarvan vullen met beelden die we hier hebben opgenomen’’.

RTL Boulevard

DJ Feldt presenteert zijn nieuwe single op 5 oktober. Op 12 oktober verschijnt de bijbehorende videoclip van White, die al eerder een clip opnam voor de Nederlandse DJ. Het televisieprogramma RTL Boulevard heeft al toegezegd aandacht te besteden aan single en clip. Naam van het nummer: Heaven Don’t Have a Name. 

Salland