Een workshop voor de leden van Grijs en Groen Wonen in het Holstohus in Olst waar gekeken werd naar ontwerpen voor huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een workshop voor de leden van Grijs en Groen Wonen in het Holstohus in Olst waar gekeken werd naar ontwerpen voor huizen. © Katja van der Valk

Vitale vijftigplussers bouwen gezamenlijk in Olst: ‘Wij zijn onze eigen projectontwikkelaars’

Vitale vijftigplussers die hun eigen projectontwikkelaars zijn, dat is in een notendop het project Grijs en Groen wonen in Olst. In de Olstergaard zijn twee grote kavels voor de groep gereserveerd voor de bouw van twaalf appartementen met een gezamenlijke tuin en ontmoetingsruimte.

 1. Veel animo voor kant-en-klare starterswoningen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspannen’ houtmarkt
  PREMIUM

  Veel animo voor kant-en-kla­re starterswo­nin­gen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspan­nen’ houtmarkt

  In Olst worden volgend jaar veertien kant-en-klare starterswoningen neergezet in de wijk Zonnekamp. De starterswoningen met 40 of 60 m2 woonoppervlakte komen rechtstreeks uit de fabriek en worden in een halve dag in elkaar gezet. De enige onzekere factor is de prijs, nu de grondstoffenmarkt volledig overspannen is. ,,We hopen dat de markt in het najaar weer wat tot rust is gekomen’’, zegt Christiaan Kats van ontwikkelaar House2Start.
 1. Anderhalf jaar na stofexplosie in Wijhe: wat ging er mis in de maalderij van Arva Specerijen?
  PREMIUM
  VIDEO

  Anderhalf jaar na stofexplo­sie in Wijhe: wat ging er mis in de maalderij van Arva Specerijen?

  Wat gebeurde er exact op 11 september 2019 bij Arva Specerijen in Wijhe? Een stofexplosie zorgde ervoor dat 3 medewerkers gewond raakten en naar het ziekenhuis moesten. De Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) begon een onderzoek naar het bedrijfsongeval, maar na bijna twee jaar is dat onderzoek nog niet afgerond. Waarom duurt dat zo lang? ,,Hoe langer het onderzoek duurt, hoe meer effect het heeft op de uiteindelijke maatregel’’, zegt bestuursrechtadvocaat Remko Wijling.

Salland