Volledig scherm
PREMIUM
De Capellenborg in Wijhe. © Capellenborg

Vmbo-leerlingen kunnen voortaan ook na tweede jaar op Capellenborg in Wijhe blijven

Vmbo-leerlingen op de Capellenborg in Wijhe hoeven niet meer na twee jaar te verkassen om op een school in Zwolle, Deventer of Raalte hun diploma te halen. De school voert een profiel in waarmee een groot deel van de scholieren zijn examen in Wijhe kan doen. 

De middelbare school aan de De Lange Slagen voert vanaf komend schooljaar het profiel ‘dienstverlening en producten’ in. Basis- of kader-leerlingen in het vmbo kunnen daar vanaf het tweede leerjaar voor kiezen. ,,Tot nu toe moesten ze na het tweede jaar naar Deventer, Zwolle of Raalte om de vmbo-opleiding af te maken. Dat is een vervelend moment voor leerlingen, om na twee jaar weg te gaan. Dat vonden ze zelf ook niet prettig, ze wilden hier hun school afmaken’’, zegt directeur Sven Metsemakers, die blij is met deze stap. ,,Dit is een groep die gebaat is bij structuur, veiligheid en kleinschaligheid.’’

 1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.
 2. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
  PREMIUM

  Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

  Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland