Frans Rouwenhoff gaat vol goede moed het gesprek met de gemeente Olst-Wijhe aan voor een financiële bijdrage van de gemeente vanaf 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Rouwenhoff gaat vol goede moed het gesprek met de gemeente Olst-Wijhe aan voor een financiële bijdrage van de gemeente vanaf 2022. © archief/Ronald Hissink

Voedselbank klopt vergeefs aan bij gemeente Olst-Wijhe voor 5000 euro

Voedselbank Raalte, die ook actief is in Wijhe en Olst, moet het dit jaar stellen zonder financiële steun van de gemeente Olst-Wijhe. De aanvraag voor een subsidie van 5000 euro was te laat en er kan ‘geen financiële ruimte gevonden worden’. ,,Jammer, maar ik verwacht dat we het dit jaar wel redden’’, zegt voorzitter Frans Rouwenhoff van Voedselbank Raalte.

 1. Oostkant van Olst gaat drastisch veranderen: stil hoekje wordt bruisende plek voor alle basisscholieren
  PREMIUM

  Oostkant van Olst gaat drastisch veranderen: stil hoekje wordt bruisende plek voor alle basisscho­lie­ren

  De ‘andere kant’ van het spoor in Olst gaat de komende jaren een facelift krijgen. Met de komst van het scholencomplex in het weiland naast Averbergen, de woningbouw op het Abersonterrein en de fietstunnel om oost en west te verbinden, gaat het dorp langzaam uitdijen naar de oostkant. ,,Ik denk dat dit een voorbode is voor meer ontwikkelingen naar deze kant’’, zegt buurtbewoner Frans Jansen.
 2. Protestantse kerken in Salland gaan voor klein gezelschap open met kerst; alleen Heino houdt deuren dicht
  PREMIUM

  Protestant­se kerken in Salland gaan voor klein gezelschap open met kerst; alleen Heino houdt deuren dicht

  In tegenstelling tot de katholieke kerken in de regio openen de protestantse kerken in Salland hun deuren wél tijdens Kerstmis. Dat doen ze voor een klein gezelschap, meer dan dertig bezoekers zul je niet aantreffen. De PKN-kerken trekken niet allemaal dezelfde lijn, want de Nicolaaskerk in Heino kiest ervoor om de deuren dicht te houden. ,,We kiezen voor veiligheid en eerlijkheid”, zegt predikant Hans van Solkema.
 1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
  Play

  Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Salland