Voetbal-analfabeet en fan bewondert Danique op groot scherm

videoOranje is weer van de partij op het WK-voetbal. Wat is er mooier dan samen de WK-duels van de Leeuwinnen op een groot scherm te bekijken, zoals in Olst? ,,Ik ben eigenlijk een voetbal-analfabeet. Maar wel fan van Danique Kerkdijk.’’

De spanning, gevolgd door een zucht. Vier minuten blessuretijd erbij. Dan is er nog hoop. Hoop op die ene bevrijdende treffer voor de Leeuwinnen op het wereldkampioenschap voetbal in het Franse Le Havre. En dan valt die goal! ,,Oh, wat heerlijk’’, schreeuwen Carla Leurink en Harry van de Loosdrecht het van genot uit.

  1. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

    Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

    Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland