Volledig scherm
Henk Harlmen van IJsclub Olst is in tranen. ,,We werken allemaal keihard en dat gebeurd dit." © IJsbaan Olst

Voorzitter ijsclub Olst in tranen na inbraak

Tijdens een inbraak bij de ijsclub in Olst zijn onder andere een sneeuwblazer en veegmachine gestolen. Voorzitter Henk Harleman kwam er afgelopen week achter. ,,De tranen stonden in mijn ogen.”

De buit had volgens de voorzitter een waarde van ongeveer 5000 euro. Behalve de machines zijn ook een compressor en een plateauwagen weg. 

,,De schuur was beveiligd met een cilinderslot”, weet Harleman. Toen hij dinsdag een kijkje nam, was de deur ontwricht. ,,Ik schrok mij natuurlijk het lazerus. We werken met zijn allen keihard en dan gebeurt dit.”

Niet zo breed

De machines zijn onmisbaar tijdens het schaatsseizoen, waardoor de ijsclub genoodzaakt is om op korte termijn al nieuwe apparatuur aan te schaffen. ,,We hebben het financieel al niet zo breed, maar het zal wel moeten. Voordat je het weet begint het seizoen.”

Heeft u tips over de inbraak? Neem dan contact op met de politie.

 1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.
 2. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
  PREMIUM

  Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

  Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland