Volledig scherm
Deze vriezer werd achtergelaten bij de kringloopwinkel in de gemeente Olst-Wijhe. © Politie Olst-Wijhe

Vrieskistdumper krijgt laatste kans

Een eigenaar van een ouderwetse vrieskist heeft van de politie een laatste waarschuwing gekregen. De eigenaar wilde de vriezer bij de kringloopwinkel inleveren, maar daar aangekomen accepteerde de kringloopwinkel de vriezer niet. Hierna dumpte de eigenaar de vriezer naast het gebouw van de kringloopwinkel.

De politie Olst-Wijhe gaf maandagochtend de bezitter van de vriezer een laatste kans om zijn of haar vriezer op te halen bij de kringloopwinkel. De eigenaar krijgt een boete als de ijskast op de korte termijn wordt opgehaald.

De politie meldt dat de gegevens van de eigenaar bekend zijn en dat er binnenkort een boete wordt uitgeschreven als de vriezer niet wordt opgehaald.

 1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.
 2. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
  PREMIUM

  Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

  Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland