ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Waar vallen de financiële klappen in Olst-Wijhe? Raad buigt zich over waslijst aan bezuinigingen

Minder uitgeven aan groenonderhoud, minder geld naar minima of minder spenderen aan leerlingenvervoer? De gemeente Olst-Wijhe moet de kaasschaaf langs de uitgaven halen om uiteindelijk jaarlijks 1,5 miljoen euro minder uit te geven. De komende weken praat en besluit de gemeenteraad waar de financiële klappen gaan vallen.

0 reacties

 1. Hardleerse oud-Wijhenaar draait 2,5 jaar de bak in vanwege handel in harddrugs en wapenbezit
  PREMIUM

  Hardleerse oud-Wijhenaar draait 2,5 jaar de bak in vanwege handel in harddrugs en wapenbezit

  Een voormalig inwoner van Wijhe is veroordeeld tot dertig maanden cel vanwege handel in harddrugs, bezit van ketamine en medicijnen zonder vergunning en bezit van wapens en munitie. De 36-jarige Wouter J. is zowel in maart 2020 als in maart dit jaar betrapt met verdovende middelen en wapens. De rechtbank in Zwolle gaat ervan uit dat hij beide keren al langere tijd aan het dealen is geweest.
 2. Vijf jaar na oprichten bedrijf verkoopt Deventer duurzaamheidspionier eerste batterij voor opslag zonne-energie
  PREMIUM
  4

  Vijf jaar na oprichten bedrijf verkoopt Deventer duurzaam­heid­s­pi­o­nier eerste batterij voor opslag zon­ne-ener­gie

  Eric Beumer (56) zag vijf jaar geleden een gat in de markt: batterijen voor particulieren om de stroomopbrengst van zonnepanelen in op te slaan. Maar een half decennium later stond de verkoopmeter nog op nul. Tot deze week. De Deventer ondernemer heeft eindelijk zijn eerste accu aan een huizenbezitter in Olst verkocht. ,,Geweldig. Dit is de toekomst.’’

Salland