De nieuwe formatie van Nie Wies: Danny Hutten, Timo Aarnink, Mark Brinkman en Bob Mölder.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe formatie van Nie Wies: Danny Hutten, Timo Aarnink, Mark Brinkman en Bob Mölder. © FOTO HISSINK

Waarom de Sallandse dialectrockgroep niet alleen blij is met nieuwe frontman, maar ook met zijn vrouw

Bob Mölder is de nieuwe frontman van de Sallandse rockband Nie Wies. Dat komt in twee opzichten goed van pas. Bob kent de band, hij kon zo inspringen. En zijn vrouw Elsbeth is meteen de tekstschrijfster van de volgende Nie wies-single, die in maart wordt gepresenteerd.

,,De videoclip is klaar, ik kreeg de link toegestuurd. We kunnen hem zo wel even bekijken’’, zegt Mark tegen zijn collega-bandleden, terwijl in de oefenruimte de fotosessie gaande is. Ze hadden een eerste versie van de clip voor de nieuwe single ‘De rodeo’ al gezien, maar Sander Droogleven van Xandro Media heeft hem nog verder ge-edit. Wat zou het resultaat van zijn inspanningen zijn?

Terug aan de Wethouder Dekkerlaan in Olst, waar Mark woont, verzamelt het gezelschap zich rond het beeldscherm. Marks vrouw Mirthe zet de clip aan. Aha, dat refrein was Mark dus net al aan het zingen in de oefenruimte. Dat wordt meezingen en -springen op 7 maart, als de single in eetcafé Boskamp (20.00 uur) officieel wordt gepresenteerd. In samenwerking met de Rollsisters, waar Mirthe er eentje van is.

Salland