De twintig huizen met rode daken moeten plaatsmaken voor 23 nieuwbouwhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
De twintig huizen met rode daken moeten plaatsmaken voor 23 nieuwbouwhuizen. © Archief/Ronald Hissink

Weg vrij voor nieuwbouw aan Olsterkampweg in Olst? Deel buurt hoopt van wel, ander deel hoopt van niet

Hoeveel obstakels moet SallandWonen nog overwinnen tot er aan de Olsterkampweg kan worden gebouwd? Twee rechters hebben zich vorige week uitgesproken in het voordeel van de partijen die willen bouwen. Tot opluchting van SallandWonen én een deel van de Olster buurt, die al jaren tegen de ‘oude bende’ aankijkt. Definitief afgerekend met de tegenstanders van de nieuwbouw lijkt er echter nog niet.

6 reacties

  • joyce pierik

    2 maanden geleden
    We wonen sinds 1991 in Olst en toen wisten we al dat de "noodwoningen" gesloopt zouden worden. En er worden duurzame woningen gebouwd, veel beter dan die enkelsteen noodwoningen. En als je het er niet mee eens bent dan ga je toch verhuizen! De mensen die de huizen aan de Stationsweg kochten wisten dat de woningen tegenover hun gesloopt zouden worden! De bewoners aan de Olsterkampweg konden de huizen goedkoop kopen ivm de crisis. Dus zeur nu niet zo en gun andere mensen ook een mooie woning.
  • Fred Bijsterbosch

    2 maanden geleden
    Het wordt steeds duidelijker dat de initiatiefnemers van de zogenaamde belangengroep vooral hun eigen belang najagen, ten koste van het woongenot van vele anderen. Nu het monumenten-item lijkt te mislukken worden de pijlen nu gericht op de volgende procedures, om toch vooral maar te traineren. Te triest voor woorden.
  • A Krol

    2 maanden geleden
    Slopen die bende. Het kan niet zo zijn dat de ene persoon die notabene jaren geleden getekend heeft dat ze bekend was met de sloopplannen endus niet kon blijven wonen, zich verder laat beïnvloeden door bepaalde mensen. Ze moet d'r uit van de rechter. 't is klaar nu in deze tijd van woningnood. En als de nieuwe huizen er staan heeft ze een mooi nieuw huisje. De hogere huur wordt wel geregeld.
  • Andre Eggerding

    2 maanden geleden
    Ik begrijp wel dat Hugo de Jonge de meeste van zijn huizen in de Randstad laat bouwen. Daar is minder gezeik en snappen de mensen dat als er ruim 200.000 inwoners bijkomen we moeten inschikken.
  • Joost Boswijk

    2 maanden geleden
    Dit illustreert op pijnlijke wijze hoe inspraak in Nederland is doorgeslagen in traineren en saboteren, maar ook hoe restrictief het hele bureaucratische vergunningenstelsel is geworden. Als op een stuk grond de bestemming ‘wonen’ rust, moet je zonder wijziging van het bestemmingsplan er woningen kunnen neerzetten. Bezwaar bij de rechter, dan is de gemeenteraad dus al akkoord, zou het eindpunt moeten zijn en niet nog eens de Raad van State. Zo komen we nooit aan voldoende huizen.