Volledig scherm
In oktober kondigden Wesepenaren Indi Overmars en Sjaak ten Broeke er het Allerlaatste Tentfeest aan, binnenkort nemen bouwbedrijven weer een hap uit het gebied. © Archief/Gerard Vrakking

Wesepe bouwt
aan Veldwachter

De gemeente Olst-Wijhe heeft de loting verricht voor zeven bouwkavels aan de Veldwachter in Wesepe. 

In het nieuwbouwgedeelte van het dorp zijn nu nog vier kavels beschikbaar. Ze verschijnen op 17 december in de kavelwinkel van Olst-Wijhe. Dat geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

In het laatste gedeelte van het nieuwbouwgebied had de gemeente nog zeven bouwkavels in de aanbieding. Daarbij ging het om een tweekapper en vijf vrijstaande woningen. Drie belangstellenden hebben bij de loting hun kavel gekregen, een vierde zag zijn voorkeurskavel aan zich voorbij gaan. Hij krijgt een plekje op de reservelijst.

Daarnaast wist de gemeente ook een liefhebber voor de tweekapper te vinden. Die moet een aannemer zoeken die de dubbele woning wil bouwen en de andere helft van de woning voorlopig in eigendom wil nemen. Een andere kavel werd al eerder in de kavelwinkel verkocht. Op enkele kavels ligt een optie.

Aan de Veldwachter komt geen volgebouwde woonwijk. De twintig woningen in het gebied vormen een losse schakelketting tussen het dorp Wesepe en de bebouwing langs de Raalterweg.

Salland