Volledig scherm
PREMIUM
Geert Verholen kan vanwege zijn rugklachten niet zelf de asbestplaten van zijn schuurtje vervangen. Hij maakt dankbaar gebruik van de gezamenlijke aanpak in Wesepe. © Foto Ronald Hissink

Wesepenaren pakken gezamenlijk gevaarlijke asbestdaken aan

Van negen schuurtjes en tuinhuizen in Wesepe zijn zaterdag de asbestdaken vervangen. Bewoners van het dorp staken samen de handen uit de mouwen.

,,Dit kan alleen in een dorp als Wesepe, in Deventer gaat je dit echt niet lukken’', zegt Geert Verholen, terwijl hij zijn dorpsgenoten op zijn schuur een boormachine aanreikt. Even tevoren is door negen mannen gezamenlijk het asbest van zijn schuur verwijderd, nu wordt de klus afgemaakt door nieuwe golfplaten op het dak te monteren. ,,Hier hebben de mensen nog iets voor elkaar over’', vindt Verholen.

  1. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
    PREMIUM

    Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

    Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland