Geert Verholen kan vanwege zijn rugklachten niet zelf de asbestplaten van zijn schuurtje vervangen. Hij maakt dankbaar gebruik van de gezamenlijke aanpak in Wesepe.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Verholen kan vanwege zijn rugklachten niet zelf de asbestplaten van zijn schuurtje vervangen. Hij maakt dankbaar gebruik van de gezamenlijke aanpak in Wesepe. © Foto Ronald Hissink

Wesepenaren pakken gezamenlijk gevaarlijke asbestdaken aan

Van negen schuurtjes en tuinhuizen in Wesepe zijn zaterdag de asbestdaken vervangen. Bewoners van het dorp staken samen de handen uit de mouwen.

 1. Wilma ziet haar huis in Wijhe steeds meer ingebouwd worden en is het zat: ‘Jarenlange overlast’
  PREMIUM
  3

  Wilma ziet haar huis in Wijhe steeds meer ingebouwd worden en is het zat: ‘Jarenlange overlast’

  Met de komst van een nieuw basisscholencomplex over een paar jaar, wordt het SPOC-park in Wijhe steeds voller. Je zou het haast vergeten, maar er wonen ook nog mensen in het gebied waar school, cultuur en sport geconcentreerd zijn. Wilma Achterhuis ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan. ,,We gaan bezwaar maken. Wie weet wil de gemeente ons eindelijk tegemoet komen voor de jarenlange overlast.’’
 2. Hoe een nieuwbouwhuis in Wijhe een hoofdpijndossier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’
  PREMIUM

  Hoe een nieuwbouw­huis in Wijhe een hoofdpijn­dos­sier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’

  Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe is een nieuwbouwhuis 30 centimeter te dicht op de erfgrens gebouwd. De gemeente Olst-Wijhe zit met deze situatie in haar maag. Moet ze handhaven of niet? Het laatste standpunt: nee, de gemeente gaat niet handhaven en wil de situatie legaliseren. Dat besluit wordt nu door de buren aangevochten bij de rechtbank. ,,Dit kan nog wel twee of drie jaar duren’’, zegt burgemeester Ton Strien. Hoe een nieuwbouwhuis een hoofdpijndossier werd.

Salland