,,Voorbarig en niet realistisch”, noemt wethouder Marcel Blind de voorstelling van zaken op deze grote banier in het buitengebied van Boskamp.
Volledig scherm
,,Voorbarig en niet realistisch”, noemt wethouder Marcel Blind de voorstelling van zaken op deze grote banier in het buitengebied van Boskamp. © Liselotte Kolthof

Wethouder: ‘Heel hoge windmolens in Olst-Wijhe niet realistisch’

Er komen geen mega-windmolens in de gemeente Olst-Wijhe. ,,Het lijkt me niet realistisch dit te verwachten”, zegt wethouder Marcel Blind (Duurzaamheid). ,,Het laatste dat ik wil, is het beeld oproepen dat er wat doorheen wordt gedrukt. Als college hopen we juist op initiatieven vanuit de bevolking om tot meer duurzaam opgewekte energie te komen.”

  1. Trainen in garage is goed genoeg voor krachtpatser Martijn de Weerd
    PREMIUM

    Trainen in garage is goed genoeg voor krachtpat­ser Martijn de Weerd

    Martijn de Weerd uit Wijhe was helemaal klaar voor de strijd om de titel Sterkste Man van Nederland 2020. Tot twee keer toe gooide corona roet in het eten. Kwalificatiewedstrijden werden afgelast, zijn sportschool ging dicht en moest hij verder trainen in zijn garage. ,,In de hoop dat het de volgende keer wel door zou gaan. Als die dan ook wordt afgelast, dan is dat best zuur.’’ Een kleine troost. De krachtpatser is dit jaar in zijn woonplaats genomineerd voor de Kei van Wijhe.

Salland