Volledig scherm
Wethouder Anton Bosch ijvert al lang voor glasvezel in de gemeente Olst-Wijhe. © Gemeente Olst-Wijhe

Wethouder uit Welsum rekent op glasvezel

Wethouder Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe en inwoner van Welsum heeft zijn handtekening gezet voor de aanleg van glasvezel in en om zijn dorp. Inwoners kunnen dat nog tot 10 september. 

Wethouder Bosch ijvert al langer voor snel internet in zijn dorp en andere delen van de gemeente Olst-Wijhe, onder meer als voorzitter van de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) en in de tijd dat hij raadslid was van de gemeente Olst-Wijhe. 

,,In november 2009 ben ik begonnen met activiteiten om de aanleg van glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Als voorzitter van de OVKK heb ik de hele provincie doorgereisd en als raadslid in 2010 het onderwerp op de agenda gezet''. 

Bosch zegt nauw samengewerkt te hebben met de provincie Overijssel om een goed businessplan te ontwikkelen, waarna hij als wethouder onder meer de legesverordening heeft laten aanpassen ten gunste van de aanleg van glasvezel. 

De wethouder hoopt volgend jaar thuis het snelle internet op te gaan.  ,,Dan kunnen al onze activiteiten worden samengevat in: na tien jaar eindelijk het gewenste resultaat."

Inwoners van Welsum en Marle kunnen zich nog tot 10 september opgeven voor het glasvezelnet. Dinsdag 5 september wordt daarvoor van 19 tot 21 uur een laatste aanmeldavond gehouden in  dorpshuis De Bongerd van Welsum. Glasvezelorganisator Glasvezel Buitenaf heeft de handtekeningen van meer dan 50 procent van de huishoudens in het gebied nodig om het licht op groen te kunnen zetten voor de aanleg. 

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Salland