Volledig scherm

Wijkagent-voor- 1-dag plant themamiddag in Wijhe

OLST/WIJHE - De politie Olst-Wijhe organiseert woensdag een themamiddag over babbeltrucs. Het idee voor deze middag kwam van Olstenaar Gerard Feith. Hij is vandaag wijkagent voor een dag omdat hij de 1700e twittervolger was van het politiekorps Olst-Wijhe.

Gehuld in een echt politie-uniform stapte de 61-jarige Olstenaar de hal binnen van het hoofdbureau van politie aan de Europalaan in Apeldoorn. Feith mocht in zijn functie het hightech servicecentrum van politie Apeldoorn bekijken en hij kreeg een rondleiding in de meldkamer. ,,Er was in maart van dit jaar een incident waar nogal wat politie bij kwam kijken klaarblijkelijk. In ieder geval was er nogal wat herrie van sirenes. Ik vroeg me af wat het was en werd door mijn zoon gewezen op de twitteraccount van de wijkagenten. Dus die ben ik vervolgens gaan volgen. Vervolgens kreeg ik een berichtje dat ik de 1700ste volger was. Plus de uitnodiging om een dag mee te lopen. Samen met wijkagent Roy Kleinlangevelsloo heb ik een programma opgesteld.’’

Gerard werkt als ICT’er bij Aventus in Deventer. Een bezoek aan de meldkamer van de politie leek hem zodoende wel wat. Van hier uit worden meldingen verwerkt en politiemensen aangestuurd voor de politie-districten IJsselland en Noord- en Oost Gelderland. Na een verklaring tot geheimhouding te hebben getekend, werd de eendags-wijkagent uitvoerig gebrieft over de werkwijze en de techniek van een meldkamer. Feith stelde zoveel vragen dat Kleinlangevelsloo hem na drie kwartier toch met lichte drang naar buiten moest leiden om de rest van het programma te volgen.

Als activiteit organiseerde hij een themamiddag over babbeltrucs. De voorlichting kwam tot stand in samenwerking met de ouderenverenigingen KBO en ANBO en toneelclub Herman Heijermans.

Salland