Volledig scherm
PREMIUM
Wim Bijsterbosch heeft de Bentley Le Mans 1947, het pronkstuk van zijn verzameling, vanaf het chassis in oude luister laten herstellen met hulp van Gerrit Jansen, de meester uit Wesepe. © Gerard Vrakking

Wim Bijsterbosch houdt zijn klassieke auto’s buiten bereik van poetsdoeken

,,De auto der auto’s’’, fluistert Wim Bijsterbosch. Hij streelt de Bentley Le Mans 1947. Het pronkstuk van zijn verzameling. Vanaf het chassis in oude luister hersteld. Een koets van essenhout, afgewerkt met aluminium, een laagje nikkel als toegift. Met dank aan Carrosseriebouw Jansen, het familiebedrijf uit Wesepe dat op 15 en 16 juni open huis houdt.

Wim Bijsterbosch laat zowel leeftijd als vermogen in het duister. Maar zodra hij zijn imposante verzameling oldtimers, sportwagens en cabrio's kan showen, zwaait hij de garagedeur in Welsum gastvrij open. Pretlichtjes laaien op, een pensionado wordt weer de jonge autofanaat van weleer. Alsof hij met dotten gas de tijd terug kan trappen.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland