Volledig scherm
PREMIUM
Wim Bijsterbosch heeft de Bentley Le Mans 1947, het pronkstuk van zijn verzameling, vanaf het chassis in oude luister laten herstellen met hulp van Gerrit Jansen, de meester uit Wesepe. © Gerard Vrakking

Wim Bijsterbosch houdt zijn klassieke auto’s buiten bereik van poetsdoeken

,,De auto der auto’s’’, fluistert Wim Bijsterbosch. Hij streelt de Bentley Le Mans 1947. Het pronkstuk van zijn verzameling. Vanaf het chassis in oude luister hersteld. Een koets van essenhout, afgewerkt met aluminium, een laagje nikkel als toegift. Met dank aan Carrosseriebouw Jansen, het familiebedrijf uit Wesepe dat op 15 en 16 juni open huis houdt.

Wim Bijsterbosch laat zowel leeftijd als vermogen in het duister. Maar zodra hij zijn imposante verzameling oldtimers, sportwagens en cabrio's kan showen, zwaait hij de garagedeur in Welsum gastvrij open. Pretlichtjes laaien op, een pensionado wordt weer de jonge autofanaat van weleer. Alsof hij met dotten gas de tijd terug kan trappen.

  1. Dorpshuis in Herxen wordt goede middenklasser in plaats van Ferrari

    Dorpshuis in Herxen wordt goede middenklas­ser in plaats van Ferrari

    Inwoners van Herxen krijgen een minder luxueus en energiezuinig dorpshuis dan was voorzien. Het mislukken van de spectaculaire verloting dit jaar, met prijzen als een Ferrari en vakantiehuis, noodzaakt Stichting Dorpshuis Herxen haar renovatieplan voor tweeënhalve ton te versoberen. ,,De ontmoetingsruimte en de zaal blijven intact. Niemand gaat er qua voorzieningen op achteruit”, verzekert Fred Dalhuisen, voorzitter van het stichtingsbestuur.

Salland