Volledig scherm
© Eigen foto

Winkeldief Wijhe aangehouden op station dankzij alerte winkeleigenaar

WIJHE - Gerrit Boomgaard, eigenaar van de Albert Heijn-vestiging in Wijhe, heeft een reputatie opgebouwd als jager op winkeldieven. Sinds hij in 2007 een scooter heeft aangeschaft voor een snelle achtervolging, denkt hij zo'n zestig keer achter een dief te hebben aangezeten. Zaterdag moest het opnieuw, en met succes.

's Ochtends probeerde een 36-jarige man uit Olst 29 flessen wasverzachter in de vestiging van Albert Heijn te stelen. De buit had een waarde van 217 euro. Het verdachte gedrag van de man was het winkelpersoneel opgevallen, maar desondanks zag hij kans met de gestolen wasverzachter de winkel te verlaten.

Treinkaartje
Boomgaard en twee collega's zetten de achtervolging in. De dief liet al snel de tas met goederen vallen. Wat Boomgaard hielp, was dat hij in de tas het treinkaartje van de man vond. "Als hij met de trein is gekomen, gaat hij ook met de trein terug", dacht de ondernemer.

Station
Boomgaard haalde zijn scooter op, waarmee hij zich sneller kan verplaatsen in de omgeving. Intussen had hij de politie gebeld. Toen de man - inmiddels geen pet meer op het hoofd en een andere T-shirt dragend - arriveerde bij het station, konden agenten hem arresteren.

Volledig scherm
Gerrit Boomgaard, eigenaar van de AH-vestiging in Wijhe © Gerard Vrakking
Volledig scherm
© Google Streetview
Volledig scherm

Salland