Wolkbreuk in Salland: Olst op zijn kop

Het verwachte noodweer van vrijdag heeft flink huisgehouden in Olst. Rond 13:00 uur kwamen de eerste meldingen van wateroverlast binnen. Door de wolkbreuk stonden straten blank en moeten dakgoten zich gewonnen geven. 

 1. Wilma ziet haar huis in Wijhe steeds meer ingebouwd worden en is het zat: ‘Jarenlange overlast’
  PREMIUM
  3

  Wilma ziet haar huis in Wijhe steeds meer ingebouwd worden en is het zat: ‘Jarenlange overlast’

  Met de komst van een nieuw basisscholencomplex over een paar jaar, wordt het SPOC-park in Wijhe steeds voller. Je zou het haast vergeten, maar er wonen ook nog mensen in het gebied waar school, cultuur en sport geconcentreerd zijn. Wilma Achterhuis ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan. ,,We gaan bezwaar maken. Wie weet wil de gemeente ons eindelijk tegemoet komen voor de jarenlange overlast.’’
 1. Duizenden euro's compensatie voor omwonenden giftig Olasfa-terrein Olst, maar dossier nog niet gesloten
  PREMIUM

  Duizenden euro's compensa­tie voor omwonenden giftig Olas­fa-ter­rein Olst, maar dossier nog niet gesloten

  Meer dan dertig huishoudens rond het voormalige terrein van de Olster Asfalt Fabriek (Olasfa) in Olst krijgen wederom een compensatie van de provincie Overijssel. Door de jarenlange sanering van het giftige terrein en de vertraging die het met zich meebracht, ontvangen omwonenden maximaal 3.000 euro compensatie voor het verminderde woongenot van de afgelopen jaren. Maar daarmee is het Olasfa-dossier nog lang niet gesloten. Een bezwaar van de omwonenden over de ontwikkelingen op het terrein loopt nog steeds.
 2. Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’
  PREMIUM

  Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’

  De sloop van alle naoorlogse noodwoningen aan de Olsterkampweg lijkt een stap dichterbij. Tegenstanders wilden graag vier huisjes behouden als gemeentelijk monument, maar de monumentencommissie adviseert Olst-Wijhe deze huisjes geen status te geven. Daarvoor in de plaats gaat de gemeente nu kijken of soortgelijke wederopbouwhuisjes in Wijhe wél tot gemeentelijk monument kunnen worden benoemd. ,,Dat is leuk, maar daar is het ons helemaal niet om te doen. Het gaat ons om Olst’’, zegt Cees Kunkeler van erfgoedvereniging Heemschut.

Salland