Paul Hendriksen en Tessel Hofstede.
Volledig scherm
Paul Hendriksen en Tessel Hofstede. © FOTO HISSINK

Zeker twee klimaatactivisten uit Olst opgepakt voor oproep blokkade A12: ‘We gaan gewoon door’

Van de zes opgepakte klimaatactivisten die vanmorgen zijn opgepakt vanwege een oproep tot blokkade van de A12 bij Den Haag, zijn zeker twee leden afkomstig uit Olst. Het gaat om Tessel Hofstede en Paul Hendriksen. Beiden komen, net als de andere vier, uit voor Extinction Rebellion (XR). Ze zijn inmiddels weer vrij.

35 reacties

 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  De schreeuwers van rechts Nederland roepen vanuit hun eigen ik-visie hun verontwaardiging uit over mensen die realistisch in het leven staan. Door de heersende meer-stress van partijen als PVV, FvD, Ja21, BBB helpen ze de wereld ten gronde. Zolang deze schreeuwers tegen elke vermindering in welvaart zijn, gaat het welzijn in ons land en de natuur ten gronde. Voor de problemen is een oplosding: allemaal iets inleveren.
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  De Don Quichottes van de linkse kerk roepen vanuit de eigen visie hun verontwaardiging uit over mensen die realistischer in het leven staan dan zij. Door de heersende klimaatstress binnen D66, GL, PvdD en PvdA helpt rechts en de boeren de wereld ten gronde. Zolang deze partijen de bevolkingsgroei niet willen stoppen, gaat inderdaad ons land en haar natuur naar de knoppen. Bevolkingsgroei, het mondiale milieuprobleem, daar zijn andere oplossingen voor: namelijk onderwijs en voorbehoedsmiddelen.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  Gaaaaaap, Marianne Klaasen weer met haar voorspelbare tirade tegen extreemlinks. Ik weet niet of u (klein)kinderen heeft maar zo ja zou ik blij zijn dat er nog mensen opkomen tegen de vernietiging van de planeet. Nee, die zijn inderdaad verre van rechts. Rechts interesseert dat namelijk geen moer. Of nog erger, ontkent gewoon dat er iets aan de hand is.
 • gerrit de Goeij

  2 maanden geleden
  @ A.G de Jong. Als U de moeite neemt op de website van ER te kijken weetU dat U onzin roeptoetert. Hun ideologie is gebaseerd op wetenschap. Neemt niet weg dat ook ik hun methode niet altijd slim vind. @ Marianne Klaasen. Linkse elite. We hebben nog maar 1 partij in Nederland die een beetje links is, de sp. Rechts begint bij cda en D66, extreem rechts bij de vvd.
 • E. van Willegen

  2 maanden geleden
  Die 2 activisten uit Olst een tijdje vastzetten. Daar wordt Olst echt niet slechter van.