Zetelzoekers | Luuk Folkerts (PvdD) uit Wijhe: ‘Vlees moet net als pakje sigaretten onbetaalbaar worden’

videoWie zijn de politici uit Oost-Nederland die zich verkiesbaar stellen voor de Tweede Kamer? In de serie Zetelzoekers gaat Stentor-verslaggever Jeroen Pol het gesprek met ze aan. Waar komen ze vandaan, wat drijft ze en wat zijn ze van plan? Vandaag de achtste aflevering met Luuk Folkerts (57) uit Wijhe, nummer 35 op de lijst van de Partij voor de Dieren.

5 reacties

 • F.T.B. Hummelink

  1 maand geleden
  Zij die de mening van dhr. Folkerts onzinnig vinden zijn struisvogels die hun kop ..... Het wordt tijd dat we een eerlijke prijs gaan berekenen voor ons vlees en de melk, dwz dat we klimaatschade en achteruitgang van biodiversiteit die erdoor ontstaan, terugrekenen naar nu. Is geen maffe ecologie, maar slimme economie omdat we daardoor de planeet productief houden. Door stikstof en CO2-uitstoot gaat ons mooie landschap juist naar de kloten ! Kom zelf uit een boerenfamilie; ga voor plantaardig!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Met zulke volslagen onzinnige plannen zou alleen de elite nog een stukje vlees kunnen betalen. Onbegrijpelijk dat deze man bestuurder is of een zetel zou kunnen krijgen. Deze mensen helpen ons mooie platteland naar de kloten.
 • Fred Olthuis

  1 maand geleden
  Ik vind dat deze partij niet thuis hoort in de 2 de kamer want deze partij denk alleen aan de dieren die in het bos loopt maar aan de boeren denken ze niet met hun dieren
 • J.H.C Leemkuil

  1 maand geleden
  Waardeloze opmerking cq stelling laat de mensen dat zelf bepalen.
 • de Jong

  1 maand geleden
  geen goed idee,hoe kun je dat vergelijken een een ongezond pakje sigaretten. Laat de mensen vrij om een lekker stukje vlees van de slager te eten,wat Folkert ervan vindt. Is toch echt niet aan de orde.
 1. Droom van Sallandse zuivelfabriek in Olst bijna werkelijkheid: ‘Als subsidie binnen is, is er geen weg terug’
  PREMIUM

  Droom van Sallandse zuivelfa­briek in Olst bijna werkelijk­heid: ‘Als subsidie binnen is, is er geen weg terug’

  Rolt er aan het einde van dit jaar Sallandse melk van de band in Olst? Na maanden intensief voorbereiden wordt morgen de knoop doorgehakt voor het project Zuivel van SalLand. ,,We willen heel graag een verhaal vertellen met ons eigen zuivelmerk’’, zegt horecaondernemer Leon Ripperda uit Den Nul, die het project samen met het boerenechtpaar Tom en Ellis Lugtenberg is gestart.
 2. Ouders in Wijhe schrikken van idee basisschool om na fusie leerlingen te verdelen: ‘Wordt er nog aan de kinderen gedacht?’
  PREMIUM

  Ouders in Wijhe schrikken van idee basis­school om na fusie leerlingen te verdelen: ‘Wordt er nog aan de kinderen gedacht?’

  Eén school, verdeeld over drie gebouwen? Veel ouders gruwelen ervan. Toch kan het volgend schooljaar werkelijkheid zijn in Wijhe. Als komende zomer de drie Wijhese basisscholen van scholenkoepel Mijnplein als één verder gaan, overweegt de schoolleiding de leerlingen op basis van leeftijd te verdelen over de drie gebouwen. ,,Tellen de kinderen überhaupt nog wel mee?’’, verzucht Lilian Venhorst, wier dochter op de Matzer zit.
 3. Redt de Randstad de Sallandse dorpsschool? ‘We zien dat er meer gezinnen ‘van buiten’ komen’
  PREMIUM

  Redt de Randstad de Sallandse dorps­school? ‘We zien dat er meer gezinnen ‘van buiten’ komen’

  ,,Ook wij zien dat er tegen alle prognoses in andere bewegingen in leerlingenaantallen ontstaan dan ooit gedacht.’’ Een uitspraak van Bart de Grunt, directeur van de Sallandse scholenkoepel Mijnplein. De scholenkrimp in Salland lijkt af te vlakken. Is dit het begin van een kentering? En wat betekent dit voor de toekomst van de Sallandse scholen? ,,Dit kán een effect zijn van de trek naar het platteland’’, zegt plattelandssocioloog Bettina Bock.
 1. Nachtje aan de Loswal in Wijhe wordt flink duurder: ‘Belachelijk, de voorzieningen blijven ver achter’
  PREMIUM

  Nachtje aan de Loswal in Wijhe wordt flink duurder: ‘Belache­lijk, de voorzienin­gen blijven ver achter’

  Als je met de boot aanlegt bij de Loswal in Wijhe, dan betaal je daar vanaf dit jaar per dag geen 9,80 euro, maar 15 euro voor. Ook de camperplekken worden flink duurder. Watersportliefhebbers vinden deze verhoging niet in verhouding staan tot de voorzieningen aan de IJsselkade in Wijhe. ,,Er is geen stroom, geen wifi en de trailerhelling is nauwelijks bruikbaar. Dit is te gek voor woorden’’, zegt Manuela Timmer uit Olst.
 2. Frustratie in New York bij Rob Coenen (42) uit Olst: ‘Waarom krijg ik straf voor een tweede paspoort?’
  PREMIUM

  Frustratie in New York bij Rob Coenen (42) uit Olst: ‘Waarom krijg ik straf voor een tweede paspoort?’

  Robert Coenen (42) woont en werkt in New York, maar hij is met hart en ziel Nederlander, Olstenaar zelfs, want daar stond zijn wieg en daar wonen zijn ouders. ,,Ik wil graag een Amerikaans paspoort, zodat ik hier kan wonen en werken zonder zorgen over mijn verblijfsvergunning. Maar als ik dat doe, word ik gestraft en raak ik automatisch mijn Nederlandse paspoort kwijt. Dat is niet van deze tijd.’’
 3. Nóg een miljoen extra bezuinigen in Olst-Wijhe? PvdA doet er niet aan mee, tot grote ergernis van de rest
  PREMIUM

  Nóg een miljoen extra bezuinigen in Olst-Wij­he? PvdA doet er niet aan mee, tot grote ergernis van de rest

  ,,De inkt van de bezuinigingsopdracht van 1,5 miljoen is nog niet droog en we moeten alweer een miljoen extra bezuinigen. Daar stemmen wij niet mee in.’’ Deze woorden van Martijn Jumelet, fractievoorzitter van PvdA Olst-Wijhe, komen dinsdagavond hard aan bij de rest van de gemeenteraad. Nog voordat er überhaupt over specifieke bezuinigingsposten gesproken wordt, gaat de PvdA dwarsliggen. En dat was nou juist níet de afspraak.
 1. Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaverveling (en dat kostte 1200 euro)
  Play

  Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaver­ve­ling (en dat kostte 1200 euro)

  12 april
 2. Eén jaar celstraf voor veroorzakers fipronilaffaire
  Play

  Eén jaar celstraf voor veroorza­kers fipronilaf­fai­re

Salland