Liesbeth Peper woont in een montagewoning aan de Olsterkampweg en hoopt dat haar huisje blijft staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Peper woont in een montagewoning aan de Olsterkampweg en hoopt dat haar huisje blijft staan. © FOTO HISSINK

Zo lang ze er nog staan, strijdt groep Olstenaren voor behoud van naoorlogse noodhuisjes: ‘Meedenken wordt tegen ons gebruikt’

De groep Olstenaren die strijdt voor het behoud van vier montagewoningen aan de Olsterkampweg, legt zich niet neer bij het besluit van de gemeente om de huisjes niet op de monumentenlijst te zetten. ,,De monumentencommissie erkent dat de huisjes monumentwaardig zijn, maar ze worden niet als monument aangemerkt? Deze argumentatie rammelt aan alle kanten’’, zegt Marcel Olde Hanter, oprichter van ‘Burgerinitiatief tot behoud Montagewoningen te Olst’. 

  1. Crowdfunding helpt bedrijven in de regio uit de brand, maar niet overal loopt het voorspoedig
    PREMIUM

    Crowdfun­ding helpt bedrijven in de regio uit de brand, maar niet overal loopt het voorspoe­dig

    Waarom gaat de ene crowdfundingsactie als een trein, en blijft de andere steken op een paar duizend euro? Een echte oorzaak is soms niet aan te wijzen. Timing kan het verschil zijn. Waar de crowdfunding voor de tweede vestiging van Van Rossum's Koffie in Zutphen ruim 150 procent van het beoogde bedrag ophaalde, is de inzamelingsactie voor terras De Loswal in Wijhe tot nu toe nog weinig succesvol. We zetten vier acties op een rij.

Salland